KVALITETA ŽIVLJENJA JE … za vsakega človeka malo drugačna!?

Zdravje nudi človeku kvaliteto življenja.

Človek je fizično in duhovno bitje, ki za svoje preživetje potrebuje vodo in hrano ter zaščito za vzdrževanje toplote svojega telesa, obleko in bivalni prostor. Za svoj dušni mir, srečo in zadovoljstvo pa potrebuje občutek pripadnosti: družini, družbi, državi in okolju v katerem živi.

ZDRAV DUH V ZDRAVEM TELESU

S svojim telesom služi Viru svojega življenja. Odgovoren je za svoje telesno zdravje, duševno počutje in ohranjanje svoje življenjske energije.

Pisatelj L.Ron Hubbard, je zapisal čudovito misel:Človekovo telo je kompleksen biološki, ogljiko-kisikov stroj, ki deluje na delovni temperaturi 37 stopinj celzija, in ker je biološki, je v stanju samega sebe oskrbeti in popraviti. Njegovim prehranskim potrebam so torej dodani elementi potrebni za gradnjo telesa, kot tudi za njegovo delovanje.

TELO POTREBUJE ZA SVOJE DELOVANJE: ZRAK, VODO, HRANO.

ZRAK – Zaenkrat smo lahko hvaležni življenju v prečudovito zeleni Sloveniji, posejani z veliko gorovjem, hribovjem, potočki, rekami, jezeri in koščkom morja. To nam daj možnost, da dihamo kvaliteten in svež zrak.

VODA – Človek je poduhovljena voda. Nastali smo iz vode, v vodi in smo 80% vode. Vsako življenje je odvisno od vode. Pri izgubi 2% vode v telesu se pojavi žeja. Pri izgubi 10% vode v telesu se pojavi halucinacija – blodnja. Če telo izgubi – dehidrira več kot 12% vode iz telesa, nastopi smrt. Starost je redukcija vode (izsušitev, dehidracija) v celicah organizma. Mrtvo telo vsebuje samo 50% vode.

KAKO SE TELO OSKRBUJE Z VODO?

Telo za ustvarjanje življenjske energije ATP (adenozin trifosfat) potrebuje živo vodo – antioksidativno. V kolikor je ne dobi sam jo ustvari v prebavi s procesom prečiščevanja.

ŽIVA VODA – Njen izvor so znanstveniki našli na strehi sveta v Venezueli in z različnimi metodami in meritvami dokazali njeno kvaliteto, moč in inteligenco. Izjavili so: “Njena energijska vrednost je 40.000 krat večja od najboljše pitne vode, ki so jo kadarkoli preučevali”. V Evropi imamo samo eden izvir vode globoko pod zemljo, ki dosega majhen delček te kvalitete v primerjavi z živo vodo iz Venezuele.

NALOGA ŽIVE VODE je vzdrževati antioksidativni nivo tekočin v telesu, limfe in krvi. Ustvarjati življenjsko energijo ATP ter preprečevati nastajanje prostih radikalov.

SKRIVNOST ŽIVE VODE je v tem, da se med transportom poškoduje. Antioksidativnost – nizka napetost vode izgine, z njo pa tudi življenje. Voda iz pipe in plastenk je samo še voda s katero se lahko zmočimo in nič več.

Telo in njegova naravna inteligenca življenja, iz zaužite vode – ki ni več živa, s svojo lastno energijo v prebavi vodo prečisti, jo naredi zopet antioksidativno – živo, da lahko z njo v mitohondrijih ustvarja za nas pomembno življenjsko energijo. Kako ta oskrba poteka v celici telesa?

CELIČNO DIHANJE – MITOHONDRIJI

CELICA deluje po posebnem in zapletenem kemičnem procesu, v njej se odvija 10.000 akcij hkrati. 73 milijard celic je potrebno vsak trenutek nahraniti.

MITOHONDRIJI: Celice proizvajajo energijo v svojih notranjih organih, imenovanih mitohondriji. Sestavljeni so iz dveh prostorov: notranjosti in prostora med zunanjo in notranjo opno. Proces poteka v notranji membrani, kjer se proizvaja življenjska energija.

Proces ustvarjanja življenjske energije – CELIČNO DIHANJE. Celica pridobi kisik iz žive vode in hrane, ter ga s pomočjo koencima NADH preda elektronski transportni verigi, ki jo sestavljajo skupki beljakovin (kompleksi I, II, III, IV in V) v notranji opni.  Na koncu elektronske transportne verige se ustvarja življenjska – celična energija v obliki ATP (adenozin trifosfat). Anionski vodik (H-) iz žive vode poveča učinkovitost elektronske transportne verige. Obenem pa anionski vodik živih vod učinkovito nevtralizira proste radikale ( neizgorjene smeti v telesu – toksini), ki so nujen stranski produkt pri ustvarjanju ATP (življenjske energije).

Tako se odvija poseben in zapleten kemični proces celičnega dihanja v mitohondriju. To je HIDRACIJA telesa. Če do tega ne pride, je v telesu (celicah) DEHIDRACIJA.

Z NAMAKANJEM ČAJEV V NAMENSKI VODI NASTANE ANTIOKSIDATIVNI NAPITEK

Za pripravo čaja z namakanjem – brez kuhanja, uporabljamo namensko vodo ali katolit. Več o  tem preberete na namizju VODA (klikni). Podnaslovi: Kako narediti naravno pot obnavljanja vode doma? Priprava antioksidativne vode – katolit in anolit. 

PRIPRAVA ČAJA Z NAMAKANJEM – BREZ KUHANJA V ŽIVI NAMENSKI VODI  “Fenks”

V steklenico s širokim vratom ali čajnik damo določeno količino suhih zelišč za pripravo čaja: pelin, meta, melisa, konopljin čaj, bancha-kukicha čaj, rman, hmelj itd. Prelijemo z namensko vodo “Fenks” iz opremljene steklenice, in namakamo pri sobni temperaturi od 12 do 35 ur (v kolikor zelišča namočimo v navadno vodo iz pipe ali plastenke ne pride do reakcije ustvarjanja negativnih ionov – antioksidativnost ne nastane). Tako pripravljen čaj ima izredno veliko negativnih ionov (H-) , to so antioksidanti.

Antioksidativno vrednost (rH) v vodi, čaju ali tekočinah izračunamo na podlagi meritve ORP-ja (milivolti) in pH-ja (bazičnost ali kislost) v tekočini z napravo Merilec tekočin.

Formula za izračun antioksidativnosti čaja, vode in tekočin je:   (ORP+204)/30 + 2 X pH = rH

Primer: Rmanov čaj: ORP =  – 500, pH = 5,5              (- 500+204)/30 + 2 X 5,5 = 1,1 = rH

Lestvica antioksidativne vrednosti je od rH = 28 do rH = 1. Nižja kot je, močnejša je. Vrednost antioksidantov nad rH=28 izveni, torej jih ni več.

Praktičen primer: V kolikor zvečer določeno vrsto čaja prelijete z namensko vodo v stekleno steklenico s širokim vratom ali v stekleni čajnik, potem boste zjutraj (po 12h namakanja) imeli čaj v vrednosti rH=12,1. Steklenico z namočenim čajem lahko nesete s sabo v službo, čaj pijete preko celega dneva do zvečer, čez 24 ur bo antioksidativnost čaja še večja rH= 6,1.

Za vse tiste, ki nimate naprave za merjenje ORP in pH navajam nekaj primerov čaja in njihove rH vrednosti, ki jih v povprečju dosežejo od 12 do 24 ur namakanja. Čaji v 35 urah namakanja dosežejo svoj vrh in rast antioksidantov se ustavi.

Kukicha čaj   12h namakanja: ORP -260 pH 7    rH=12,1        čez 24h nam.: ORP -380 pH 6      rH=6,1

Hmelj            12h namakanja: ORP -150 pH 6,5  rH=14,8       čez 24h nam.: ORP -480 pH 5,5      rH=1,8

Konoplja      12h namakanja: ORP -107 pH 7,2   rH=17,6      čez 24h nam.: ORP -510 pH 6         rH=1,8

Pelin             12h namakanja: ORP -200 pH 6,5   rH=13,1      čez 24h nam.: ORP -500 pH 5,5       rH=1,1

Rman           12h namakanja: ORP -250 pH 7,5   rH= 13,5      čez 24h nam.: ORP -500 pH 5,5       rH=1,1

 

HITRA PRIPRAVA ČAJA S KATOLITOM (glej namizje VODA – Priprava antioksidativne vode – katolit in anolit) 

Primer: Pridobljeni katolit ima ORP – 350   pH 9,5   rH = 14,1 prelijemo ga preko čajnega zelišča in pustimo stati 10 minut. Tako pripravljen čaj ima čez 10 minut rH 6,4 in je prijeten za pitje.

Slika desno: Čajnik iz katerega rastejo ajdovi kalči.

Čajna mešanica: ognjič in ajdovi cvetovi. Pripravek smo prelili s katolitom in čaj popili. V čajniku je ostala pozabljena čajna mešanica. Čez štiri dni sem odkrila živ primer, živih kalčkov, ki so vzklili iz čajne usedline.

PODPORA IMUNSKEMU SISTEMU

Telo za obrambo pred patogenimi bakterijami potrebuje, vodni ali čajni napitek, ki ima antioksidativno vrednost rH 13 ali manj.

Primer za lažje razumevanje: Pelinov čaj po 12 urah namakanja doseže rH=9,8 ; čez 24 ur pa rH= 1,1.

Imunski sistem za celovito zaščito DNK pred prostimi radikali potrebuje, vodni ali čajni napitek, ki ima antioksidativno vrednost rH 12 ali manj.

Primer za lažje razumevanje: Konopljin čaj po 12 urah namakanja: doseže rH=17,6 ;  čez 24h pa rH=1,8

Za povečanje energije v mitohondrijih telo potrebuje, vodni ali čajni napitek, ki ima antioksidativno vrednost rH 10 ali manj.

Primer za lažje razumevanje: Hmeljev čaj po 12 urah namakanja doseže rH=14,8 ; čez 24 ur pa rH=1,8.

Primer za lažje razumevanje: Rmanov čaj po 12 urah namakanja doseže rH=12,8 ; čez 24 ur pa rH=1,1.

TELO POTREBUJE HRANO

Prebavna pot hrane se začne v ustih z žvečenjem. Star pregovor pravi: “Trdo hrano pijemo, tekočo hrano žvečimo.” Kaj to pomeni?

Trdo hrano je potrebno tolikokrat prežvečiti, da se v ustih premešana s slino utekočini. To je pogoj, da se je med prežvečeno hrano pomešalo dovolj encimov, ki so nujno potrebni, da se hrana v želodcu pravilno razgradi.

Ravno tako je dobro, da vsak požirek pijače: čaje, vodo in različne napitke v ustih prežvečimo – premešamo z jezikom, da se povežejo s slino – encimi in tako postanejo želodcu lažje prebavljivi.

Naslednji pomemben korak je zdravje želodca in kvalitetna želodčna kislina z dovolj encima pepsin. Želodec in jetra morata sodelovati, saj se jetrni sokovi v kapljicah izločajo v spodnji del želodca in rahljajo zaužito hrano. V kolikor uživamo enostransko hrano, recimo prebogato z ogljikovimi hidrati in fruktozo ter premalo mastno, v tem primeru se jetra ne aktivira in vse nadaljnje delo prevzame trebušna slinovka, ki je zato preobremenjena.

Dobro je vedeti: Če je vsebnost maščobe v obroku zaužite hrane manjša od 3,5% jetra ne dobi signala,se ne aktivira, da bi začela delovati, izločati jetrne sokove, ki razgrajujejo zaužito maščobo in vse v maščobi topne vitamine – karotene.  Predvsem vitamin B12.

Nepravilno razgrajena hrana (ki iz jetre v spodnji del želodca ni dobila kapljic žolčne tekočine) prispe v tanko črevo, kjer se prične proces gnitja. Zato se v tankem črevesu zaredijo prevelike količine patogenih bakterij, ki še dodatno s svojimi izločki zastrupljajo kri in to povzroča spahovanje, napenjanje, drisko, smrdeče blato in podobno. Delo črevesnih resic je, da vsrkavajo hranilne snovi in prečiščeno vodo iz tankega črevesa, ki s krvjo potujejo po celem telesu in hranijo vsako celico in vse notranje organe.

KORISTNA ČREVESNA FLORA

Ustvarjalci zdravja in dobrega človekovega počutja živijo v našem prebavnem sistemu (koristni mikroorganizmi). Naša odgovornost je, da poskrbimo za njihove normalne življenjske pogoje, ker sicer bodo odmrli in mi bomo ostali brez njihovega dela (razgrajevanja hrane). (Človek najprej zazna utrujenost, pomanjkanje energije, razdraženost in s časoma resno zboli.)

Dobro se je zavedati, da je 1,5 kg bakterij v našem telesu združba, ki je dejansko naš organ, ki opravlja funkcije pomembne za delovanje celega telesa. To kar oni naredijo je kvaliteta našega življenjskega počutja.

Zdrava črevesna flora vsebuje bilijone koristnih mikroorganizmov, različnih družin, ki skrbijo za kvaliteto dobrega počutja. 1,5 kg drobnih mikrobov, takih ki proizvajajo antioksidante je približno 80 različnih vrst. Ti bi morali predstavljati več kot 80% črevesne biote. Nujno je poudariti pomen mlečnokislinskih bakterij, ki so »udarna brigada« dobrih bakterij, saj ustvarjajo življenjski prostor za druge koristne bakterije. To jim uspe z izločanjem mlečne kisline, s tem povečajo kislost okolja, v katerem se gnilobne bakterije ne morejo razmnoževati. Novorojenček ima 90% teh bakterij, odrasli pa približno 7%.

Torej če želimo, da bo naša črevesna biota sijajna potem moramo vzdrževati dobre pogoje za življenje mlečnokislinskih bakterij. V tankem črevesu je okolje kislo med pH 5 in pH 5,5. Takšno stanje močno poveča antioksidantnost (rH 13) v črevesju in omogoča normalno življenje za človeka koristnih mikroorganizmov.

Dobro je vedeti, da z uživanjem kislega zelja, kisle repe, kefirja in vseh jedi, ki so fermentirane, podpiramo in vzdržujemo normalno rast koristnih črevesnih bakterij.

Dobro se je zavedati, da je 1,5 kg bakterij v našem telesu združba, ki je dejansko naš organ, ki opravlja funkcije pomembne za delovanje celega telesa. To kar oni naredijo je kvaliteta našega življenjskega počutja.

Pretežni del tekočine se je po poti tankega črevesa izsrkal in v debelo črevo pride blato v bolj trdi – suhi obliki in njegova črevesna flora postane bazična. V bazičnem delu črevesa živijo zelo drugačne koristne črevesne bakterije zato je pomembno, da vzdržujemo pravilno stanje kislosti in bazičnosti v prebavnem traktu (želodec – zelo kisel, tanko črevo – kislo, debelo črevo – bazično).

VZDRŽEVANJE PRAVILNE ČREVESNE FLORE

Zaužita hrana naj bo v ravnovesju jina – kislo in janga – bazično, da bo vzdrževala pravilno kislost in bazičnost v prebavnem sistemu.

Zaužita hrana naj bo vsklajena s krvno skupino. INFO ALMANAH 2017 – PRILOGA

V vsakem obroku zaužite hrane je dobro spoštovati ločevalno dieto, da se hrana v želodcu pravilno razgradi.

Če zaužita hrana vsebuje manj kot 3,5% maščobe se delo jetre ne aktivira in zato bo nepravilno razgrajena hrana v črevesju gnila.

Vsaj enkrat na leto je dobro pomladiti črevesno floro z dodatkom probiotika Vita Biosa, ki ustvarja v črevesnem sistemu dobro antioksidativno stanje Primer: Vita Biosa – ORP 208   pH 3,42  rH 22.

V zimskem času je nujno uživati kislo repo in kislo zelje, saj vzdržujeta zdravje mlečnokislinskih bakterij z močno antioksidantnostjo. Primer:  Kisla repa-tekočina  ORP -31  pH 3,9   rH 14,8

BELJAKOVINE

Beljakovine so zelo pomembne, saj so gradniki naših mišic. Vsi encimi in hormoni so beljakovine, prav tako hemoglobin, imunoglobin. Brez beljakovin ni trdnih kosti. Dobimo jih s hrano: meso, jajca, mleko, stročnice. Žal pa so beljakovine težko presnovljive. Prebavni organi potrebujejo najmanj tri ure, da jih razgradijo v aminokisline. Problem razgradnje se nadaljuje v celični presnovi. Več kot polovica se jih ne razgradi, zato se spremenijo v toksične dušične odpadke, ki močno obremenjujejo jetro in ledvici. Neto izkoristek beljakovin je najvišji pri kokošjem jajcu 48%. Beljakovine rastlinskega izvora pa ne presegajo 18% beljakovinskega izkoristka.

GLAVNE TEŽAVE ZARADI BELJAKOVINSKE PODHRANJENOSTI::

  • Opešana funkcija jetre in ledvic (obremenjenost z amonijakom in sečnino – to je revma)
  • Obolenja prebavil (neprijeten vonj blata, vetrovi, driska, zaprtost)
  • Sladkorna bolezen (pri razgradnji aminokislin se ustvarja veliko glukoze)(pomanjkanje antioksidantov)
  • Alergija astma (hrana v debelem črevesu gnije zaradi pomanjkanja dobrih bakterij – mlečno kislinskih)
  • Slabokrvnost (hemoglobin nosi železo)
  • Prekomerna telesna teža (pomanjkanje koristnih mikroorganizmov, kronični stres)
  • Multiplaskleroza (v maščobi topni vitamini se ne razgradijo, beljakovinska podhranjenost)

Vse odvisnosti od enostranske hrane, alkohola, zdravil in podobno so lahko zaradi podhranjenosti beljakovin.

RAZGRADNJA BELJAKOVIN IN ABSORBCIJA

Naš organizem sestavlja 70% vode. Od preostalih 30% strukture celic je kar 60% beljakovin. Beljakovine preidejo v kri že v tankem črevesu, če imajo dovolj kislo okolje (tudi v želodcu), da jih lahko razgradi v aminokisline. Če je začetek prebavnega trakta (želodec in tanko črevo) preveč bazičen in v njem prevladujejo slabi mikroorganizmi, ti ustvarijo proste radikale in druge strupe, ki prodirajo v telo in stalno načenjajo antioksidantsko okolje, ki smo si ga ustvarili z antioksidantskimi napitki. Če v črevesju nimamo dovolj dobrih bakterij ne dobimo množice specifičnih proizvodov iz beljakovin, hormonov in encimov. Tudi prenos železa je odvisen od beljakovin. Dobra črevesna biota ustvarja različne funkcije sodelovanja pri absorbciji kalcija in železa ter ustvarjanja vitaminov skupine B.

MNENJE MIKROBIOLOGOV

Mikrobiologi ugotavljajo, da je v črevesju 10x več mikrobov kot je vseh naših celic. Če opustimo svoje prevzetno egocentrično stališče, vidimo, da je človeško bitje pravzaprav organizirana združba naših celic in mikroorganizmov, v kateri predstavljajo naše celice le desetino vseh celic v simbiotični skupini nekakšno »lupino«, ki varuje množico mikrobov. Če to varovalno vlogo dobro opravimo, nas združba mikrobov, ki kraljuje v našem črevesju, nagradi s trdnim zdravjem in dobrim počutjem.

Citat iz knjige: Optimizacija beljakovinske prehrane s prehranskim dopolnilom MAP (Master Amino Acid Pattern), dr.Iztok Ostan.

Pripis pisca: Iz izkušenj MAP toplo priporočam vsem, ki delate korenite spremembe v načinu prehrane in vsem tistim, ki ne jedo mesa, po postenju ali po operacijskih posegih. Saj je neto beljakovinski izkoristek MAP tablete 100%, zato ni stranskih učinkov zastrupljanja s prostimi radikali. Več poiščite v zgoraj navedeni knjigi.   LINK – DOPOLNILNA PREHRANA

DOBRO JUTRO, VSAKO JUTRO!

Za vzdrževanje mišične mase in vitalnosti telesa je dobro delati kakršne koli fizične vaje, ki sprostijo psihične napetosti in “zategnjene” mišice.

Pripis pisca: Moje dobro jutro se vedno začne z kratkimi vajami za pretočnost energijskih poti meridijanov, istočasno pa začutim katere mišice v telesu so zaradi prisilne drže kakršnega koli dela v “zategnjenem” stanju. Te vaje velikokrat v trenutku sprostijo različne bolečine, recimo glavobol, tiščanje in stiskanje v prsnem košu, bolečine v išijas živcu, sprostijo težko dihanje in podobno.

VAJE ZA PRETOČNOST ENERGIJSKIH POTI MERIDIJANOV

S temi vajami vzdržujemo pretočnost meridijanskih poti med organi v telesu. Edini pogoj pa je, da te vaje delamo resnično vsak dan. Najboljše in najučinkovitejše je takoj, ko vstanemo. Čas ni tako zelo pomemben, dovolj bo pet minut. Če se vam zelo mudi, bo tudi tri minute dovolj, pa v soboto in nedeljo malo podaljšajte, ko imate več časa.

V začetku se nikar preveč ne obremenjujte s položajem iz slike, ampak se trudite, da je položaj vašega telesa čim bolj podoben tistemu na sliki. Vendar nikoli ne pojdite tako daleč, da bi bil boleč. Vaje vedno delajte samo do bolečine.

Po nekaj tednih boste opazili, kako se vam gibljivost telesa sama po sebi povečuje in kako postajajo vaši položaji vse bolj podobni onim z risbe. Za vas pa je to znak, da se energetske poti odpirajo in s tem sproščajo vaše blokade na fizični ravni. Pomembno je, da se približujte končnemu položaju vaje ob izdihu, kajti tedaj je telo veliko bolj prožno. Potem poskušajte takšen položaj zadržati vsaj pol minute ali več. V tem času nalahno dihajte.

 Meridijan pljuč in debelega črevesja

VAJA: Pretok energij vzpostavimo tako, da se nagnemo naprej, za hrbtom prekrižamo roke in jih dvignemo. V položaju vztrajamo vsaj 1 minuto.

Pretok energije napaja organe: pljuča in debelo črevo.

Energija v PLJUČIH narašča od 3. do 5. ure zjutraj, to naj bi bil najprimernejši čas prebujanja. Po peti uri zjutraj pa energija v pljučih upada.

Temu sledi naraščanje energije v DEBELEM ČREVESU: od 5. do 7. ure. To je najprimernejši čas za odvajanje blata.

Blokada se v obliki težav ali bolezni pokaže v bronhijih in žlezah, na koži in laseh.

Čustva se izražajo v obliki žalosti, otožnosti, depresije in usodnih družinskih tragedij.

 Meridijan srca in tankega črevesja 

VAJA: pretok energije vzpostavimo tako, da sedemo na tla in združeni stopali, kolikor je mogoče, približamo telesu. Z rokami se primemo za nožne prste in se jih poskušamo dotakniti z glavo.

 Pretok energije napaja organe: srce, osrčnik, tanko črevo in trojni grelec.

Od 11. do 13. ure narašča energija v SRCU zato je v tem času največ srčnih napadov pri tistih ki imajo težave s srcem. Dobro se je tega zavedati, v tem času počivati in se izogibati stresu. Vsi ljudje smo v tem času najobčutljivejši na stres.

Prebavni proces v TANKEM ČREVESU  je najdejavnejši med 13. in 15. uro.

Blokada se v obliki težav ali bolezni pokaže s pikanjem v jeziku in srcu, krvnem obtoku in ožilju.

Čustva se izražajo v obliki globoke srčne bolečine, pretiranega veselja ali nenadzorovanega smeha.

Meridijan želodca in vranice

VAJA: pretok energije vzpostavimo tako, da sedemo na tla, dvignemo prekrižane roke čim višje nad glavo in se nagnemo nazaj tako, da se z hrbtom dotaknemo tal.

Pretok energije napaja organe: želodec in vranico. Od 7. do 9.  ure narašča energija v ŽELODCU, zato bi naj do devete ure zjutraj pojedli zajtrk, ker je takrat želodec v najboljšem delovanju.

VRANICA in TREBUŠNA SLINAVKA sta najdejavnejši od 9. do 11. ure, takrat ustvarjata kri iz zaužite hrane.

Blokada se v obliki težav ali bolezni pokaže v mišicah, kakovosti krvi in v kotičkih ust poka koža, se nabira bela penica.

Čustva se izražajo v obliki različnih skrbi in depresije.

Meridijan ledvic in mehurja 

VAJA: pretok energije vzpostavimo tako, da sedemo in noge iztegnemo   predse, z rokami se dotaknemo prstov na nogah, s čelom pa kolen.

Pretok energije napaja organe: ledvici in mehur.

Od 17. do 19. ure pa so najdejavnejše LEDVICE, tudi ta čas je primeren za pitje čajev za krepitev in zdravljenje ledvic. Od 15. do 17. ure najdejavneje deluje MEHUR. Takrat je najprimernejši čas za pitje čaja ali zdravljenje mehurja.

Blokada se v obliki težav ali bolezni pokaže v kostnem mozgu, v proizvodnji jajčec in semenčic-spermijev ter v občutljivi ušesni školjki ali bulicah, ki se pojavljajo za ušesno školjko.

Čustva se izražajo v obliki otopelosti in strahu pred prihodnostjo.

Meridian osrčnika in trojnega grelca – Tu je tudi središče spolnih  funkcij.

VAJA: pretok energije vzpostavimo tako, da sedemo v lotosov položaj, prekrižamo roke z dlanmi na kolenih, potem se z glavo dotaknemo tal.

Pretok energije napaja organe: srce, osrčnik, tanko črevo in trojni grelec.Med 19. in 21. uro je najdejavnejše delovanje KRVNEGA OBTOKA – OSRČNIKA. V tem času je spolna energija v človeku najmočnejša. Od 21. do 23. ure telo začne na splošno zbirati svoje moči in je čas za počitek. V tem času ima TROJNI GRELEC v telesu največ energije.

Blokada se v obliki težav ali bolezni pokaže v srcu, krvnem obtoku in ožilju.

Čustva se izražajo v obliki globoke srčne bolečine, pretiranega veselja ali nenadzorovanega smeha.

 Meridijan jeter in žolčnika 

VAJA: pretok energij vzpostavimo tako, da sedemo, kolikor mogoče razširimo noge in se s prepletenimi prsti rok poskušamo dotakniti prstov ene, potem še druge noge.

Pretok energije napaja organe: jetro in žolč.

Od 1. do 3. ure so dejavna JETRA, ki očistijo telo in ga pripravijo na nov dan.

Od 23. do 1. ure je najdejavnejši ŽOLČNIK. Tu se razgrajujejo maščobe, in vsi tisti, ki imajo težave z žolčnimi kamni ali so se pozno zvečer najedli jajc ali pojedli skledo dobro zabeljene solate, navadno v tem času doživijo žolčni napad.

Zastoj energije se v obliki težav ali bolezni pokaže v očeh in kitah v telesu.

Čustva se izražajo v obliki nenadzorovane jeze.

Več lahko preberete v knjigi INFO ALMANAH 2017.

KAVNI KLISTIR, VSAKO JUTRO ZA DOBER DAN

Namen kavnega klistirja ni pospeševanje izločanja blata iz črevesja temveč je namenjeno regeneraciji, obnavljanju jetre ter oživljanju peristaltike (krčenje – jang energija) črevesja in sproščanju možganov.

Med klistiranjem potujejo kavni encimi po hemeroidnih poteh v jetro in jo spodbujajo k izločanju usedlin, kamnov, odmrlih parazitov in holesterola v debelo črevo, od koder se nemoteno odvajajo iz telesa.

NAVODILA ZA KLISTIRANJE S PRAVO KAVO

Za pripravo kavnega klistira nujno potrebujemo vodni destilat Feniiks.

V prosti prodaji se destilirana voda ne prodaja več, ker so jo nadomestili z demineralizirano vodo, kar pomeni, da je očiščena samo mineralnih snovi, struktura – napetost vode pa ostaja nespremenjena.

Najbolj ekonomično je imeti svoj destilator za pripravo destilirane vode, katero nujno potrebujemo za več namenov v kuhinji in pripravo namenske vode v hišnem vodnjaku.

PRIPRAVA – Vzamemo en liter vodnega destilata Feniiks, dodamo 1 veliko žlico kave, zavremo in na majhnem ognju pustimo vreti 15 minut. Precedimo, ohladimo na telesno temperaturo, vlijemo v klistirno posodo.

V kopalnici si na tla položimo armafleks, ki ga prekrijemo z nepremočljivo posteljno podlogo (60 x 90 cm) in se uležemo na desni bok.

Klistirna posodica naj visi na kljuki vrat, oziroma 1m nad nami. Obvezno iz cevke izpustimo zrak, tako da priteče kava po cevki in nato zapremo pipico. Cevko in zadnjik si namažemo z olivnim oljem, vstavimo cevko v zadnjik in odpremo pipico, da kava steče v danko.

Zadnjik močno stiskamo in zadržujemo, da kavni klistir ostane v črevesju 15 minut. V tem času se vsa naša kri petkrat prefiltrira skozi jetro.

Danka lahko sprejme  0,9 litra tekočine. V kolikor imate težavo z zadrževanjem tolikšne količine tekočine, lahko klistir naredite v dveh delih (dvakrat po 0,45 litra). To pomeni, da zadržite tekočino v danki dvakrat po 7 minut. Ko čas preteče, odvajajte tekočino v straniščno školjko.

Jetrne usedline, kamenčki in odmrli paraziti, katere je jetra izločila v debelo črevo, se med odvajanjem izločijo iz telesa.

Jetra rabijo za svojo obnovo štiri leta. Če bomo vztrajni in delali kavni klistir vsaj ob vikendih, lahko računamo, da nam bodo jetra dobro služila celo življenje.

Dobro je vedeti, da pri čiščenju jetre odplaknemo večje količine mrtvih mineralov in rudnin iz telesa, istočasno pa odplaknemo tudi nekaj koristnih. Zato je potrebno (iz lastnih izkušenj) jemati dopolnilno prehrano. Naprimer.: Strong-bones ali Power Mints, Calivita. LINK NA DOPOLNILNO PREHRANO

Za pripravo kavnega klistira potrebujemo:

1.) Destilator za pripravo vodnega destilata

 

 

 

2.) Ekološka kava

 

 

 

3.) Klistirna posodica

 

 

 

 

ZAKLJUČEK: Začeli smo z vprašanjem, Kaj je komu kvaliteta življenja? Ali je zdravje tisto kar nudi človeku kvaliteto življenja? Ali je zdrav duh v zdravem telesu dovolj za dobro počutje? Ali nudite telesu kvalitetno živo vodo? Ali vzdržujete optimalno stanje črevesne flore, ki omogoča kvaliteto življenja koristnim črevesnim mikroorganizmom? Ali uživate kvalitetne in hranljive obroke hrane v ravnovesju energije Jina in Janga? Ali vzdržujete fizično formo svojega telesa? Ali razstrupljate svoje telo? Predvsem pa, ali uživate v svojem življenju z vsemi dejavnostmi, ki jih opravljate?

Jaz, Ica Krebar, resnično uživam v vsem tem kar delam in vse kar delam sem delila z vami in vse to je potrebno delati vsak dan, vsak dan iz meseca v mesec, iz leta v leto ter uživati v zdravju in trdni kvaliteti življenja.

Close
Go top