V razvitem svetu so prehranska dopolnila že dokazala svojo učinkovitost pri obolenjih. V časovni stiski je marsikomu lažje seči po prehranskih dopolnilih za katere vemo, da so učinkovita in varna.

Paraprotex pomaga pri odstranjevanju toksinov, parazitov, bakterij, glivic in glist iz telesa (Calivita). Dopolnilna prehrana in svetovanje: Ica 041 557 691. Prehranska dopolnila lahko naročite na: CALIVITA tel.: 01 420 16 00/01 preko moje osebne številke Ica Krebar, member code: 386 / 2001121 na vaš naslov.

Pure Yucca učinkovito razstruplja organizem, izboljšuje prebavo in ureja izločan-je (Calivita).

Digestive enzymes vsebuje kompleten spekter encimov za razgradnjo maščob, ogljikovih hidratov, proteinov in pripomore k čiščenju tankega črevesa (Calivita).

AC Zymes vsebuje bakterijo Lactobacilus Achidophilus koristno za črevesno floro. Učinkuje proti kandidiazi, pri čiščenju črevesja ter po jemanju antibiotikov, da normalizira črevesno floro (Calivita).

Nopalin je dehidriran kaktus Nopala. Regulira metabolizem sladkorja in maščob, uravnava prebavo in delovanje jeter, je izvor proteinov za vegetarijance, ustvarja ugodne življenjske pogoje za bakterijo Lactobacilus Achidophilus, zato krepi imunski sistem (Calivita).

Rhodiolin je izdelan iz rožnega korena. Odpravlja globinske, podzavestne napetosti mišic, ki so posledica stresa (Calivita).

Stress Management je kombinacija skupine B-vitaminov, ki podpirajo pravilno delovanje živčevja. Pomagajo ohraniti zdravje kože, rast nohtov in kože sluznic ter skrbijo za pravilno tvorbo krvi in delitev celic (Calivita).

Panax ginseng korenina krepi oslabljen organizem (Calivita). Omega 3 s širokim delovanjem razstrupljanja telesa (GNLD).

Karotenoidi, Flavonoidi in Cruciferous so trije  glavni zaščitniki celic in imun-skega sistema.

Karotenoidi  se nahajajo v mastnem oranžno obarvanem delu sadja ali zelenjave (buč).So močni antioksidanti , ki ščitijo membrano celic ter so topni v maščobah. Vsebujejo jih npr. paradižniki, buče, brokoli, špinača, korenje, marelice, mango,… Vsebujejo alfakaroten, betakaroten, lutein, zeaksantin in likopen (GNLD).

Flavonoidi so v sadju, temnolistnati zelenjavi, stročnicah, čaju in vinu. V citrusih so v tkivu, soku, mesu in lupinici, zato je cel sadež z belim olupkom vred veliko bolj zdrav kot samo sok.  Zavirajo rast rakastih celic, krepijo kapilare, delujejo proti alergijam in mikrobom.

Cruciferous je izvleček iz križnic brokolija, redkvice, ohrovta, zelja, črne in rjave gorčice ter vodne kreše. Zmanjšuje delovanje številnih kemičnih snovi, ki se iz okolja znajdejo v našem telesu, in sicer tako da odstranijo nezaželene molekule, med drugim tudi viške hormona estrogena, ki povzroča rake na maternici, prostati in dojkah (GNLD).

Resveratrol je iz rdečega vina in grozdnih pešk. Zaradi njega so vinske mušice tako dolgožive, saj je odličen antioksidant.

Betaine HCL s pepsinom Z leti se lahko pojavi pomanjkanje želodčne (hidroklorne) kisline, ki je potrebna za razgradnjo hrane v želodcu in naprej v črevesju. Betaine HCL vzdržuje kislost želodca, kar je potrebno za učinkovito razgradnjo encimov in uničevanje patogenih bakterij, ki jih zaužijemo s hrano. Betaine HCL poveča učinkovitost mineralov kot so železo, kalcij in cink, sterilizira zau-žito hrano, jo naredi kislo, aktivira encim pepsin ter pomaga pri izločanju vitamina B12.

Triple Potency Lecithine. Leciti je prisoten v vsaki celici, zlasti pa v jajčnem rumenjaku, možganih in živcih. Glavni vir lecitina je soja, najdemo pa ga tudi v stročnih semenih, vključno z arašidi in koruzo. Kot emulgator omogoča boljše mešanje olj, maščob in vode. Pomaga pri zniževanju holesterola v krvi in s tem skeletnim mišicam in srcu, pomagata ohranjati mentalne sposobnosti, izboljšuje koncentracijo in spomin ter preprečuje tvorbo žolčnih kamnov. Pospeši razgradnjo in presnovo maščob v telesu (Triple Potency Lecithin – Calivita).

Alge Spirulina, Klorela, Kelp, Klamatske Spiruline se uživa 2x več kot Klorele. Ta je sicer bolj za razstrupljanje in odpravljanje težkih kovin in alumunija in se naj bi jemala samo občasno. Pospešuje regeneracijo celic, obe algi pa povečujeta imunsko odpornost, regulirata holesterol, krvni sladkor in prebavo, učinkujeta protirakavo. Klamatske so sicer podobne vendar so še posebej dobre za možgane in živčevje in za razkisanje. Kelp alge imajo veliko joda, zato so dobre za ščitnico. Alge imajo veliko aminokislin, karotenaantioksidantov, vitaminov A, B kompleksa in še posebej B12, E ter mineralov Fe, Ca, K, Zn, Mg, Na, Mn, Se, Cr, J.

 Vitamini B3 in B12

Vitamin B3 – Niacin je edini,  ki krči kapilare in zato iz telesa izriva višek jin energije, ki so pravzaprav znaki alergij. Podrobne informacije Ica, 041 557 691.

Vitamin B12 je tako pomemben, da tu ni dovolj prostora zanj. O njem je prevedena debela knjiga založbe ARA (Revija Misteriji) z naslovom Kaj pa če je kriv vitamin B12? Pomanjkanje je zelo pogosto in lahko povzroča demenco, multiplo sklerozo, depresijo, avtizem, duševne bolezni, pomanje energije, vrtoglavica, neplodnost, mravljinčenje, …

Hormonsko ravnovesje, masaže in paraziti

Masaže vplivajo ne samo na čiščenje limfe, boljšo prekrvavljenost in oskrbo celic, ampak tudi na hormonsko in s tem na čustveno ravnovesje. To pa je poleg uravnotežene prehrane tudi najboljša obramba proti parazitom.

Hormon Melatonin skrbi za ritem budnosti. Prinaša globok spanec, dobre sanje in spočito telo. Vpliva tudi na imunski sistem, glavobole, spomin, učenje, hiperaktivnost in zmanjšano sposobnost koncentracije pri otrocih (ADHD). Ker se proizvaja le v temi, je zelo pomembno, da spimo v popolni temi!

Hormon Oksitocin je hormon ljubezni, povezanosti med materjo in dojenčkom in med partnerji. Proizvajamo ga sami, v glavni žlezi hipofizi, če mi koga crkljamo ali pa drugi nas. Proizvaja se tudi ob porodu, da sprošča medenico in kasneje, ko začne novorojenček sesati mleko. Ženski hormon estrogen mu podaljša delovanje, moški hormon testosteron pa krajša. Seveda ga veliko proizvedemo prav med ljubljenjem. Oksitocin je zelo dober antidepresiv in deluje nasprotno kot stresni hormon kortizol. Izboljša samozdravljenje in celjenje ran. Podobno kot melatonin pomaga pri vedenjskih motnjah ADHD pri otrocih, pa tudi starostnikom pomaga, da se ne zapirajo v osamo. Dobi se ga v obliki pršila za pod nos (Syntocinon).

Naravni hormoni estrogeni so estron (E1), estradiol (E2), estriol (E3) in estetrol (E4 – nastaja le med nosečnostjo) so sicer tipičeni ženski hormoni, ampak  imajo jih tudi moški. Zelo neugodni so sintetične spojine ksenoestrogeni, v raznih kozmetičnih kremah, plastični embalaži, pitni vodi, ki motijo delovanje naravnih hormonov. Tudi rastlinski fitoestrogeni v soji, črni detelji in ginsengu imajo podoben vpliv kot naravni. V menstrualnem ciklu do ovulacije estradiol narašča, potem pa do mentruacije spet pada, rasti pa začne drug hormon progesteron, ki povzroči krčenje in luščenje maternice. Estrogeni se proizvajajo v maščobnem tkivu, v jetrih, nadledvičnih žlezah, v jajčnikih in posteljici zarodka. Največ imamo estradiola in ravno ta povzroča tudi rak prsi, miome in tudi rak prostate. Najmanj imamo estriola (najboljši proti suhi nožnici), ta pa lahko zasede receptorje za nevarni estradiol. Podobno deluje brokoli  in ostale križnice, ki so v tabletkah Cruciferous (GNLD), vendar, če z njimi pretiravamo lahko zaradi vsebnosti goitrogenov škodljivo zavirajo sprejem joda v ščitnico in povzročijo nastanek golšavosti. Pri jemanju estrogenov bi zaradi ravnovesja morali dobiti tudi hormon progesteron v mazilu (da ne obremenjuje jeter)! Estrogeni so tudi krivi za nabiranje maščob tako pri ženskah kot pri moških (pivski trebušček).

Progesteron je hormon sreče za ženske. Zavira škodljivo delovanje estradiola, ki povzroča rak dojk,  jajčnikov in prostate, zavira tudi nabiranje maščob zaradi estrogena. Ker obnavlja živčne – mielinske ovojnice, ki so kot izolacija žic, dobro zdravi multiplo sklerozo, možganske poškodbe, Alzheimerjevo bolezen, pekoča stopala pri sladkornih bolnikih, dobrodejno vpliva na žile, migrene in depresije (poporodne). Premalo progesterona je pogosto vzrok težav z zanositvijo, splavi, prezgodnjimi porodi.

Testosteron je sicer moški hormon bojevitosti, odločnosti, samozavesti, seksualnega poželenja, ki pa ga ravnotako potrebujejo ženske. Je ključni hormon za razvoj moških možganov, mišic in dobro delovanje srčne mišice ter odličen proti depresijam in osteoporozi.

Dobra hrana za proizvodnjo spolnih hormonov estrogenov in testosterona je tista, ki spodbuja topnost holesterola kot so npr. brinove jagode. Tudi cink je pomemben. Veliko ga je v čebuli. Za proizvodnjo hormonov so pomembne beljakovine, oziroma njihovi osnovni gradniki esencialne aminokisline.

Hormone ščitnice Tiroksin (T4), trijodtironin (T3) uravnava hipofiza s hormonom tirotropinom (THS). Ti hormoni uravnavajo hitrost naše presnove kot stopalka za plin pri avtu. Zato vplivajo na našo temperaturo (hladne roke ali noge), koncentracijo, lenobnost, apatičnost, spomin, težave s suho kožo, nohti in odpadanjem las, prekomerno težo. Skrbeti moramo, da je v naši prehrani dovolj z jodom bogatih živil morskega izvora kot so alge, ribe, špinača, ohrovt, koruza, jabolka, hruške. Danes je zelo »moderno« obsevanje ščitnice z radioaktivnim jodom, vendar gre verjetno tu bolj za vprašanje zaslužka kot pa zdravja pacientov. Zdravju ščitnice pripomore morska hrana, ki je bogata z jodom, kot so alge Spirulina, Klorela in še posebno Kelp alge.

Hormoni sreče dopamin, noradrenalin, serotonin. To sta pravzaprav hormoni in tudi živčni prenašalci ali nevrotransmiterji. Vsi trije spodbujajo krvni obtok in presnovo. Prvi spodbuja mišljenje, drugi nas pripravi na »boj ali beg« tako da pospeši srčni utrip, poveča krvni tlak, spreminja glikonske zaloge v hitro uporabno glukozo. Tretji hormon serotonin pa je odgovoren za regulacijo krvnega tlaka. Če nam ga zelo manjka lahko postanemo celo agresivni. Za dopamin jejmo koruzo – polento, grah, špinačo, fižol, bučna semena in banane namočene v arašidni namaz. Za noradrenalin jejmo jajca, mleko, riž, oves, grah, špinačo, koruzo, krompir, jetra. Za serotonin jejmo skuto, mleko, ribe, banane, orehe, dateljne in naš arašidov namaz.  Vir: Marija Merljak – www.nasa-lekarna.si/clanki/clanek/hormoni-srece

Zanimive internetne povezave: www.masaže.com, www.računalnik.biz, www.misteriji.si, www.ocistimo-crevesje.si, www.dr-flis.si/Clanki,

Zaključek

Če ste z branjem vztrajali do tu, potem je polovica zmage vaša. Sedaj rabite samo še odločitev in izbor kje in kako začeti. Prilagodite izbiro vašim obveznostim. Bolje je začeti samo z eno stvarjo kot nič. Rezultati bodo na malo daljši rok, ampak bodo. Sigurno bodo, če boste vztrajno vzdrževali svoje telo, ga čistili, negovali, predvsem pa ljubili in spoštovali. Telo je vaš tempelj, ki vam nudi usluge celo življenje. Telo ni kanta za smeti. Bodite pripravljeni na reakcije. Vaši podnajemniki, mikroorganizmi in paraziti se bodo močno upirali in se vam maščevali s še večjo agresijo s svojim najmočnejšim orožjem, ki ga imajo. Povzročali vam bodo bolečine, glavobole, izčrpanost, drisko ali zaprtje, samo da vas odvrnejo od vaše namere in obdržijo svoj bivalni prostor v vašem telesu.

Ne pustite se! Vztrajajte! Nadaljujte! Po vsaki dobljeni bitki s paraziti, je zmaga na vaši strani in delček vašega telesa osvobojen. Predvsem driske ali smrdljiv zadah telesa prestrašijo človeka. Pomagajte si s pitjem zdrobljenega oglja pomešanega z vodo. To vedno pomaga. Povečajte jemanje antioksidantov, dopolnilne prehrane in koristnih črevesnih bakterij. To vam bo dajalo moč in dodatno energijo.

Če antibiotiki oslabijo naravno črevesno floro, lahko pride do hudih  okužb z mikroorganizmi C. difficile. V tem primeru zdravniki obnovijo ravnovesje v črevesni flori tako, vnesejo bakterije, ki jih dobijo iz darovalca blata. Vir: Življenje in tehnika 03/2011 http://www.tzs.si.

Delajte kar vam pride na pamet, veliko počivajte, malo več spanja, sonca, sprehodov, morja, savne, masaž, vam bo v veliko korist. Samo nikoli, nikoli, ne nehajte skrbeti zase. Samo vi ste lastnik svojega telesa. Samo vidva drug drugemu dajeta oporo in pomoč. Okolica je vedno samo reakcija in odgovor na vaše početje. Takoj, ko začnete skrbeti sami zase, se vsi uprejo, jezijo, kritizirajo, zasmehujejo in zahtevajo svoje ugodnosti, … torej odzovejo se podobno kot notranji paraziti …    V končni fazi se vsak organizem bori za svoje preživetje in čim boljši način življenja.

V duhu dopusta preko težav Moje izkušnje, trditve in zapiski na katerih sloni proces programa, ki ga izvajam na enodnevnih, vikend in tedenskih delavnicah sloni na najstarejših izročilih pisane besede naših prednikov in najnovejših laboratorijskih in znanstvenih raziskavah današnjega časa. V zadnjem stoletju so največjo škodo povzročili antibiotiki z svojim učinkom delovanja na človeško telo, saj poleg nekoristnih bakterij uničujejo tudi koristne in na ta način je človeško telo vse bolj izpostavljeno naseljevanju parazitov in zajedalcev, kar povzroča zelo širok krog različnih težav in bolezni, ki so skrite pod imeni različnih diagnoz.

V moderni, sterilni dobi naše civilizacije težko pripišemo vse te težave skritemu vzroku parazitov, ki naj bi v naši družbi izginili, saj je čistoča bivalnih prostorov in prehrambenih obratov na najvišjih standardih. To je res, vendar vse naravne sposobnosti obrambe človeškega organizma ne zmorejo odstranjevati kemikalij, ki se v industriji uporabljajo za varovanje živil. Zato zaradi preobremenjenosti na pomoč pokličejo različne bakterije, ki se v telesu naselijo na različne onesnaževalce in tam ostanejo.

Telo, kot gostitelj, je vse bolj izpostavljen nevidnem ali mikroskopsko vidnim  zajedalcem katerih so se ljudstva nekoč zavedala in uspešno branila, danes pa smo jim prepuščeni na milost in nemilost. Samo svoji vztrajnosti, disciplini, doslednosti in načinu svojega prehranjevanja ter vzdrževanja telesne kondicije se imam zahvaliti, da sem preživela zadnjih trideset let raziskav in poizkusov na svojem telesu. Makrobiotičen način prehranjevanja mi je preprečeval vnašanje kemikalij v telo. Žal pa mi ni preprečeval razmnoževanja parazitov s katerimi je bilo moje telo okuženo že pred rojstvom.

Samo vztrajnost in potrditve vedno novejših raziskav so potrjevale moje sume in nosile odgovore na moja vprašanja in reakcije mojega telesa. Kdor išče ta najde, res je! Delaj na sebi in vse pride k tebi! Tudi to je res!

Close
Go top