ŠTIRI KRVNE SKUPINE

Zelo pomembno je, da vemo, katero krvno skupino imamo.

Leta in leta sem iskala in razmišljala, zakaj meni določene stvari pomagajo, drugemu pa ne. Veliko odgovorov mi je prineslo vedenje o krvnih skupinah. Takoj sem začele preučevati svoje prednike in prišla do velikih spoznanj. Tudi svetovanja o izbiri načina prehranjevanja sem pripravljena posredovati le tistim, ki vedo, katero krvno skupino imajo. Ko enkrat stvari v podrobnosti spoznaš, potem je zelo enostavno, tudi načela krvnih skupin razumem čisto po svoje.

Jaz sem nula krvna skupina in ker se že trideset let ne prehranjujem z mesom, sem spoznala, kako pomembno je poznati makrobiotiko, ki mi je odkrila nov svet razumevanja. Kdor ima krvno skupino nula, naj bi bil mesojed, zato ker ima največ želodčne kisline, kar omogoča najboljšo razgradnjo beljakovin. Moja spoznanja pa so, da nula krvni skupini najhujše naredijo jedi, ki dodatno povzročijo zakisanost želodca. Zato so ljudje s krvno skupino nula močno podvrženi raznim vnetjem, artitisu, revmi, alergijam, čirom, hemeroidom, motnjam v strjevanju krvi, težavam s ščitnico, predvsem in samo zaradi pretirane zakisanosti telesa. Zaradi zakisanosti imamo kronično pomanjkanje kalcija, kajti absorbiramo lahko le organski kalcij. Najboljši je tisti, pridobljen iz jajčnih lupin v obliki dopolnilen prehrane – KalMag (GNLD).

Pomanjkanje vitaminov K in B, ki ju zakisanost uničuje. Pomanjkanje organskega joda, katerega lahko zaužijemo v algah. BETADINE kapljice pa lahko uporabljamo samo za zunanjo uporabo. Čaj iz sladiča, sladkega korena in vsa zelenjava, ki spada v družino križnic. Zelo pomemben pa je sveže iztisnjen korenčkov sok in sok iz sveže špinače, s katerim vnašamo v svoje telo najčistejše organske spojine vendar samo v primeru, če je jetra zdrava.

V prvi vrsti pa pozabite na kruh, testenine, sladice, mleko in mlečne izdelke, kajti vse to ustvarja ogromno sluzi v telesu. Ko spoznate sami sebe, postanete sam svoj gospodar, kar vam omogoča, da ne jeste več za okus v ustih in prehranjevanje nekoristnih glivic kandide, ampak za vitalnost celega telesa.

 

Krvna skupina A ima kronično pomanjkanje kislosti v želodcu, zato zelo težko presnavlja beljakovine živalskega izvora. Pomaga si lahko z uživanjem dopolnilne prehrane BETAINE hcl z encinom pepsin. Ima zelo občutljiva prebavila, občutljiv imunski sistem, izpostavljena je napadu mikrobov. Je rojen vegetarijanec, prija mu tofu, zelenjava, žitarice, stročnice, sadje itd. Dobrodošla mu je pomoč dopolnilne prehrane, vitaminov C, E, B12, čaj iz gloga in podobno.

 

Krvna skupina B je skoraj vsejed, vendar ga pesti kronično pomanjkanje koristnih nenasičenih maščob v telesu. Zato se lahko zelo dobro prehranjuje, a ima slab izkoristek zaužitih jedi, saj se v maščobi topni vitamini pri njemu težko razgradijo in absorbirajo, kar mu z leti povzroča pomanjkanje vitalne energije. Počuti se kronično utrujenega, ima težave z ravnotežjem, razpokano in otrdelo kožo na podplatih in podobno.

Pomaga si lahko z izogibanjem uživanja jedi, ki mu povzročajo težave, predvsem: sončnično olje, arašidi, sezam, vse kar je od ajde, koruze in perutnine. Kronično mu primanjkuje magnezija in posebne maščobe, ki jo lahko nadomesti z rednim jemanjem dopolnilne prehrane Triple Potency Lecithin – CALIVITA, ki mu pomaga razgrajevati v maščobi topne vitamine.

 

Krvna skupina AB je zelo mlada v času evolucije in je popolni vsejed, vendar mu določene stvari krvnih skupin A in B ne odgovarjajo, zato je dobro da se posveti sam sebi. S pravilnim prehranjevanjem in dodatki iz dopolnilne prehrane si lahko ustvari kvalitetno življenje.

Close
Go top