VODA!     ŽIVA VODA!     KAJ TO JE?

Voda, največja skrivnost življenja. Naša Zemlja je drugačna od drugih planetov, ona je živa. Ona ima vodo. Približno 70 % Zemljinega površja sestavlja voda, le 30 % pa kopno, od tega ima 97% morske in 3% sladke vode. Vsako živo bitje na zemeljski obli je sestavljeno iz sedemdeset odstotkov vode ali več.

Ica Krebar o vodi in hišnem sistemu obnavljana vode

Živa voda vzdržuje proces življenja v vsakem živem bitju. Naloga žive vode je vzdrževati antioksidativni nivo tekočin v telesu. Ustvarjati življenjsko energijo ATP  ter odnašati izrabljene, odmrle, odvečne snovi iz telesa (ATP- adenozin trifosfat, to je v celici ustvarjena življenjska energija).

Živost vode je odvisna od njene napetosti in njene strukture. V živi vodi so kremenovi minerali v posebno majhni, koloidni obliki. Koloidi delujejo na molekule vode kot drobceni magneti. Molekule vode se uredijo okoli njih v posebne strukture (slika levo) in ne plavajo prosto kot v običajni vodi. Tako se površinska napetost vode zmanjša. Voda postane bolj močljiva in snovi v njej se lažje raztopijo.

 

Take koloide ustvarja naše telo v procesu prebave, ko zaužito hrano in popito vodo razgrajuje na majhne delčke. Navadna popita voda iz pipe ali plastenke, ki ima visoko površinsko napetost, se mora v prebavi spremeniti v živo vodo, da jo lahko celice vsrkajo, in za ta proces telo porabi ogromno svoje življenjske energije.

Komentar ruskega znanstvenika: “Voda iz vodovodnega sistema in plastenk postane tako oslabljena – slabotna, da za nas ljudi, živali in rastline postane breme in ne pomoč. Taka voda nas lahko samo zmoči, vendar nam ne more dati ne moči in ne energije.”

 

PROCES CELIČNEGA DIHANJA USTVARJA ŽIVLJENJSKO ENERGIJO – ATP v MITOHONDRIJU

 

Celično dihanje (mitohondriji) v telesu odvisi od vsebnosti negativnih ionov v vodi – živa voda, katero dobimo v telo s pitjem vode. Če je telo dehidrirano in je nima, jo mora v prebavi samo spremeniti v živo vodo, da jo lahko celica vsrka in za ta proces porabi ogromno svoje ATP energije.

 

 

Slika zgoraj je shema tipične živalske celice (evcite) s podrobnejšo zgradbo.

Organeli: (1) jedrce, (2) jedro, (3) ribosom, (4) vezikel, (5) zrnati endoplazmatski retikulum (ER), (6) Golgijev aparat, (7) citoskelet, (8) gladki endoplazmatski retikulum, (9) mitohondrij, (10) vakuola, (11) citoplazma, (12) lizosom, (13) centrioli znotraj centrosoma. Povzeto iz: Celica, Wikipedija

VSEBNOST VODE V KRVI

Kri vsebuje 92% vode.  Vodni transport s pomočjo rdečih krvničk zalaga vse milijone naših celic hkrati. Rdeča krvnička je kot transportno vozilo, ki pripelje en negativni ion v našo celico, in nato rdeča krvnička umre. To je njeno življenjsko delo in 98% uspeha njenega dela je odvisno od vode. V kubičnem milimetru krvi je običajno od 4,2 do 6,3 milijona rdečih krvnih telesc. Telo v eni uri proizvede 180 milijonov rdečih krvnih celic, kar pomeni, da je 180 milijonov rdečih krvničk odmrlo in jih mora telo s pomočjo limfnega in krvnega sistema odstraniti iz telesa.

Če bi primerjali površinsko napetost krvi zdravih in močnih športnikov bi imela isto površinsko napetost kot živa voda.

KAKŠNO VODO PIJEMO DANES?

PITNA VODA IZ JAVNIH VODOVODOV – IZ PIPE, IZ PLASTENK

Kaj vse je potrebno za pripravo pitne vode po slovenskih standardih: prečiščevanje, mehčanje, demineralizacija – to je pitna voda iz pipe in plastenk.

VZDRŽEVANJE JAVNIH SISTEMOV ZA PITNO VODO (iz interneta www.cwg.hr):

Sistemi doziranja kemikalij za vzdrževanje pitne vode:

Razne uporabe ozona (O3), zagotavljajo visoko varnost dezinfekcije v procesu obdelave vode.

Plinski klor (Cl2) je dominantna kemikalija za dezinfekcijo pitne vode, dobavlja se v plinski ali tekoči fazi. Sistemi doziranja plinskega klora (Cl2) imajo kapaciteto od 1g/h do 200kg/h.

Ogljikov dioksid (CO2) zmanjšuje pH vode in stabilizira trdoto pitne vode.

Žveplov dioksid (SO2) in amonijak (NH3) se uporabljata za deklorinacijo.

Klorov dioksid (ClO2) je zelo močan dezinfekt in uspešno odstranjuje vonj iz vode. Kemikalija ima veliko večji oksidacijski potencial od klora (2,5x) in tudi omogoča oksidacijo organskih stvari, virusov in spor, ki ostanejo ob tretiranju s klorom nepoškodovane. S svojim delovanjem oksidira in reducira neugodne nevtralne komponente ali substance neugodnega vonja iz vode kot so fenoli, alge, ali njihovi proizvodi, ki izhajajo iz njihovega razpadanja.

Pripomba pisca: Popolnoma razumljivo je, da je za varnost potrošnikov potreben sistem doziranja kemikalij za vzdrževanje pitne vode. Vendar se je potrebno zamisliti koliko vseh teh dodatkov bom zaužila v desetih, dvajsetih, tridesetih, petdesetih letih uživanja takšne vode? Kakšen vpliv in posledice bo ta vodni koktajl v času nosečnosti pustil mojemu otroku, ki ga nosim v sebi? Kako se vse te kemikalije lahko izločijo iz mojega telesa? Kakšne bodo posledice, stranskih učinkov na dolgi rok?

NARAVNA POT OBNAVLJANJA VODE – IZHLAPEVANJE – ZMRZOVANJE

Splošno znano je, da se voda očisti svojega spomina – strukture samo z izhlapevanjem ali zmrzovanjem. Naravno obnavljanje vode je vodni krogotok, kar je neprestano kroženje vode v Zemljini hidrosferi. Morje, kontinenti in ozračje so največji zbiralniki vode na Zemlji. So v stalnem medsebojnem ravnotežju. Sevanje sonca poganja kroženje vode in s tem vpliva na izhlapevanje vode tako, da v ozračje prehaja v oblik vodnih hlapov.

Slika: Kroženje vode, Wikipedija

Voda hlapi proti nebu, se zbere v oblake in pade nazaj na Zemljo kot dež ali sneg. Ponikne v zemljo in skozi plasti kamenin kaplja proti izviru, kjer spet pokuka na dan kot studenčnica. V potokih teče preko kamnov, da spet postane polna življenja. Tako kamen oživlja vodo in mi slišimo žuborenje, njeno izvirno kodo.

Pripomba pisca: Tukaj se naravni proces obnavljanja vode zaključi in nastopi človeški faktor – javni vodovodi in ustekleničena voda ter vzdrževanje javnih sistemov za pitno vodo (Beri: Kakšno vodo pijemo danes – zgoraj).

KAKO NAREDITI NARAVNO POT OBNAVLJANJA VODE DOMA?

Sevanje sonca mi nadomesti destilator, ki vodo iz pipe upari, očisti strukture ter vse mineralne in kemične primesi.

 

 

 

 

Dobljen vodni destilat (to je v naravi dež) vlijem v opremljeno steklenico, katere dno je obloženo s kremenom in šungitom (to je v naravi Zemlja), tako dobim namensko vodo za pitje.

 

 

 

 

 

 

Opremljena steklenica je ozvočena z glasbo izvirne kode vode in ptičjim petjem. Tako omogočim svoji izvirski vodi, da jo kamen oživi jaz pa slišim žuborenje, njeno izvirno kodo in ptičje petje.

PRIPRAVA  ANTIOKSIDATIVNE VODE – KATOLIT in ANOLIT

Precejevalnik vode je naprava za izdelavo katolita in anolita. Za njuno pripravo uporabljamo vodo izključno iz opremljene steklenice, ker sicer se postopek delitve – precejevanja vode ne zgodi.

Precejevalnik vode je sestavljen iz dveh posodic, ki stojita ena v drugi. Obe napolnimo z vodo, ki smo jo vzeli iz steklenice s kremenčevim peskom in šungitom. V pokrovu naprave so štiri elektrode. Sredinski dve sta anodi, zunanji dve sta katodi. V električnem postopku, ki traja 30 do 45 minut se voda v posodicah precedi – prefiltrira.

Srednja posodica z anodami k sebi privlači proste radikale in ustvari mrtvo vodo – anolit.

V zunanji posodici s katodami se je nabrala živa voda – katolit, ki je močno antioksidativna.

 

Anolit je tako imenovana mrtva voda. Uporabljamo jo predvsem za zunanje čiščenje telesa, izpiranje ustne votline, pranje zob, za namakanje nog, odpravljanje glivic, pranje zelenjave in sadja in podobno. Pri uživanju smo zelo previdni. Količine naj bodo majhne, nekajkrat na dan po šilček (30 ml), po nasvetu izkušenega poznavalca.

Nujno je vedeti, da se anolit med transportom spremeni in čez nekaj ur popolnoma izgubi svojo napetost. Postane zopet navadna voda.

Katolit je tako imenovana živa voda. Izredno močan antioksidativni napitek, ki ga z veseljem uporabljamo za pitje (v majhnih količinah) in za pripravo čajev z namakanjem – brez kuhanja.

Nujno je vedeti, da se tudi katolit med transportom spremeni in čez nekaj ur popolnoma izgubi svojo napetost. Postane zopet navadna voda.

MERILEC ZA VODO

Je naprava za merjenje ORP (Oksidacijski Redukcijski Potencial v mV), pH (bazičnost – kislost) in temperaturo. S temi podatki si lahko izračunate antioksidativni učinek svoje žive vode, čajev in drugih napitkov – tekočin.

VODA KOT INTELIGENTNO BITJE

Molekula vode je dipol, na eni strani prevladuje negativno naelektrenje na drugi pa pozitivno. To je dejstvo. in tako se molekule vode med sabo privlačijo in ustvarijo strukturo vode, ki je spremenljiva in to so klastri. V klastrih se hranijo informacije, ki so vtisnjene v spomin vode. Kadar govorimo o spominu, govorimo o meriljivih spremembah vodne strukture. To lahko izmerimo s pomočjo posebnega inštrumenta s fizičnim merjenjem, to je popolnoma objektiven način.

Dokazljivo po različnih znanstvenih laboratorijih po svetu. Razvidno iz filma (klikni):  https://vimeo.com/19287211

Strukturne informacije so glavne v strukturnem informacijskem modelu sestavljenem iz molekule vode.

Na sliki (desno) je vidno kako izgleda struktura vode. Je kot snežinka ali živi kristal vode. To je izvorna koda vode iz deviškega izvira na strehi sveta Venezuela. Njena energijska moč je 40.000 krat močnejša od običajne vode.

Raziskovalec Masaru Emoto, avtor knjige, Sporočilo vode, nam je zapustil neprecenljive raziskave svojega življenjskega dela, fotografije iz katerih je razvidna struktura (razpoloženje) vode – klastri.

STRUKTURA VODE JE POMEMBNEJŠA OD KEMIČNE SESTAVE

Znanstvenik iz laboratorija v Rusiji navaja primer med grafitom in diamantom kot razlago za razumevanje strukture. Razvidno iz filma (klikni):  https://vimeo.com/19287211

Primer: GRAFIT in DIAMANT imata isto kemično sestavo. Samo OGLJIK, čisti ogljik (C), vendar imata različno strukturo.

Grafita ne moremo spremeniti v diamant v nekaj sekundah, brez dodajanja česarkoli, da bi se najmehkejša substanca na svetu (grafit) spremenila v najtršo substanco na svetu (diamant) brez spremembe kemične sestave. Ta primer enostavno dokazuje, da je STRUKTURA pomembnejša od kemične sestave.

Dr. Emoto Masaru, raziskovalec, Japonska je rekel: “Upam, da bom ljudem skozi svoje raziskave pokazal, da ima voda svoj lasten spomin.” To je vidna struktura vode.

NEKAJ FOTOGRAFIJ RAZPOLOŽENJA – VIDNE STRUKTURE VODE

V japonskem inštitutu dr.Emoto so naredili poizkus in so v štiri kozarce natočili vodni destilat in vsak kozarec posebej izpostavili različnim besednim ukazom: Prvi vodi v kozarcu so govorili ljubim te. Drugi vodi v kozarcu so se zahvaljevali. Tretji vodi v kozarcu so govorili, gnusiš se mi. Četrti vodi v kozarcu so govorili, ti si butec. Potem so iz vsakega kozarca vzeli vzorec vode, ga po posebnem postopku zamrznili in fotografirali. Iz spodnjih fotografij je razvidno kako se je struktura vode spreminjala na različne besedne ukaze.

 

Iz zgornjega primera – strukture – razpoloženja vode, si lahko predstavljamo, kaj se zgodi v  človeku in v njegovi krvi, katere sestavni del je 78% voda, kadar nam nekdo, ali če mi komu, rečemo besede izpod slik: ljubim te, hvala ti, gnusiš se mi, butec si…

Vredno se je zamisliti, kako takšne izrečene besede delujejo na nežno strukturo otroka ali katerokoli živo bitje. Tudi rastline odreagirajo podobno.

Najmočnejši vpliv na vodo imata besedi Ljubezen in hvaležnost.

Živa voda je živo bitje.

Pij jo s hvaležnostjo in ljubeznijo in voda ti bo enako povrnila z enakim.

OPOMBA: Informacije za vse NAPRAVE v vezi vode imate na podstrani PONUDBA / NAPRAVE (klikni)

 

Zaključna misel: ob vsakodnevnem spoznavanju z vodo, so se v meni rojevala nova občutja. Znanstvene informacije in dokazila, so bila zame samo potrditev, da se v meni res nekaj spreminja. Veliko vprašanje je nastalo takrat, ko sem začela razmišljati kako naj to povem. In neko noč so se rodile te besede, katere od srca delim z vami. S hvaležnostjo in ljubeznijo vodi.   Ica Krebar

JAZ SEM VODA

Moje telo je 80% vode. Moji možgani so 93% vode. Moja kri je 70% vode. Kdo misli, ko jaz mislim, da jaz mislim? Koga je strah, mene, ali vodo v meni? Kdo je žalosten, jaz, ali voda v meni? Ko imam težave in se zdravim, koga zdravim, mene, moje telo ali VODO, KI JAZ SEM? Ali je voda tista, ki smo jo spregledali?

Nekaj misli znanstvenika dr.Petra Garjajeva iz ruskega Inštituta kvantne genetika, iz knjige Lingvistični – valni genom:

Najprej je bila beseda, ki je telo postala… Telo stalno bere… Telo je podobno velikanski in zelo ekonomični knjigi, ki ves čas diha, se giblje in omogoča nešteto načinov branja… Naša bit je genski aparat… Vsi smo nastali iz kromosomov, iz tekočih kristalov vode………

 

 

Close
Go top