(POGOSTA VPRAŠANJA)

Na spletu najdemo milijone informacij in nasvetov za milijon tegob, ki jih ljudje imamo. V najboljši veri, da si človek pomaga, posežemo po stvareh, jih jemo, pijemo, izvajamo.

Velikokrat so informacije enostranske.

To pomeni, da opisujejo lastnosti proizvoda takega kot je pred uporabo.

Z uživanjem raznih proizvodov,  pa v telesu lahko nastane reakcija, ki v navodilih ni opisana.

Osnovno vodilo je ravnovesje energij med jinom in jangom, v hrani in pijači, v telesu, med dušo in duhom.

Izpostavljam nekaj resnic in zmot, katere so se pokazale z leti uporabe določenih izdelkov, meni in veliko ljudem, ki so z mano delili svoje izkušnje in spoznanja.

BOLEZEN ni bolezen, je samodejno čiščenje telesa odpadnih nakopičenih psihofizičnih nesnag.

ZDRAVLJENJE ni zdravljenje kajti ozdravi se vedno lahko le telo samo. Dolžnost in odgovornost lastnika telesa je, da to telesu omogoči.

ANIMIJA – slabokrvnost, je posledica celične dehidracije in pomanjkanja beljakovin, ki prenašajo železo.

MENOPAVZA je posledica psihofizične izčrpanosti, celične dehidracije, kajti vsi hormoni se zgradijo iz beljakovin s pomočjo antioksidativne vode z izgorevanjem v mitohondrijih. Z uživanjem namesko pripravljene vode, beljakovin, koristnih probiotikov se težave menopavze uspešno rešijo.

STRES, GLAVOBOL, VRTOGLAVICA, SLABOST, UTRUJENOST vse to je lahko posledica celične dehidracije. Krvna telesca se zlepijo skupaj, ker nimajo vode v kateri bi lahko plavale. To je zelo razvidno v pregledu kapljice krvi pod mikroskopom na temni podlagi. Kapljica krvi je bila vzeta po dveh urah vožnje z avtomobilom, zelo vidno so bile rdeče krvničke zlepljene. Potem je oseba popila 2 dcl namenska vode in postopek odvzema kapljice krvi se je ponovil čez 30 minut in vidno je bilo, da krvna telesca niso bila več zlepljena.

ALKOHOLIZEM, DROGA, SLADKOR in različne zasvojenosti s HRANO, CIGARETI, so lahko zaradi celične dehidracije.

JOD – Betadine

Betadine dermalna raztopina, ima rdeče označen napis “SAMO ZA ZUNANJO UPORABO”, vendar ljudje, ne vem iz kakšnih razlogov, to tekočino uživajo razredčeno v vodi ali čaju in jo pijejo. S tem dejanjem zelo škodujejo svojemu želodcu. Želodčna tekočina mora biti kisla, optimalna vrednost kislosti želodca je od 1,5 do 4 pH. Z uživanjem joda v skoncentrirani obliki želodčno kislino spremenimo iz kislosti v bazičnost. Želodec ne more več opravljati svoje naloge proizvodnje encimov, razgradnje hrane in uničevanja patogenih bakterij (polževa jajčeca, ki jih je polž odložil na solato), in jih zaužijemo s hrano.

Betadine dermalna raztopina se vedno uporablja za zunanjo uporabo, tako, da damo kapljico dermalne raztopine-jod na notranjo stran roke (podlaktjo) in jo z drugo stranjo roke razmažemo. Namazana koža postane oranžno rumena. Obarvanost kože spremljamo preko dneva. V kolikor koža v 8 urah vsrka vso barvo pomeni, da telo zelo potrebuje jod. V kolikor koža ostane obarvana še do drugega dne pomeni, da telo joda ne potrebuje. Pobarvanost kože se bo z vodo izprala v dveh dneh. Torej, jod nanašamo na kožo tako dolgo dokler ga koža vsrkava. Kadar ga koža neha vsrkavati postopek prekinemo za nekaj tednov. Potem postopek zopet ponovimo, če koža vsrkava dermalno raztopino-jod ponavljamo, če ne pač ne. Ali Vam je razumljivo? Če Vam ni, obiščite moja predavanja. Hvala Ica

P.S.: V kolikor se vam je zgodilo, da je vaš želodec iz katerega koli razloga postal preveč bazičen si lahko pomagate z dopolnilno prehrano Betadine HcL s pepsinom. Betadine HcL s pepsinom vzdržuje kislost želodca, kar je potrebno za učinkovito razgradnjo encimov in uničevanje patogenih bakterij, ki jih zaužijemo s hrano. Pravilna kislost želodca poveča učinkovitost mineralov kot so železo, kalcij in cink, sterilizira zaužito hrano, jo naredi kislo, aktivira encim pepsin ter pomaga pri izločanju vitamina B12.

Več v knjigi Živeti srečno brez parazitov.

MAGNEZIJ (Mg)

Magnezij (Mg) je ključnega pomena za ljudi pod stresom in pre-obremenjenostjo.

To je najbolj pogost stavek, ki ga človek najde v ponudbah in reklamah. Pa še res je. Vendar je zelo pomembno v kakšni obliki in kako ga bo človek uporabljal. Kot čisti magnezij vedno za zunanjo uporabo. To pomeni, da ga v obliki kosmičev, praha ali spreja nanašamo na kožo, lahko po celem telesu. Najlažje ga nanašamo na mokro kožo, potem se ovijemo z brisačo in lahko gremo spat. Če ima telo pomanjkanje magnezija ga bo vsrkalo. V kolikor pomanjkanja ni, ga bomo z jutranjim tuširanjem izprali.

Kadarkoli je v telesu pomanjkanje magnezija ga lahko uživamo v obliki dopolnilne prehrane v določenem razmerju s kalcijem in D vitaminom. Jaz osebno dajem povdarek še na različne krvne skupine, ter na izvor proizvoda, da je organskega izvora. Nula krvne skupine imamo najboljšo absorbcijo iz proizvoda Kal-Mag, ki je pridobljen iz jajčevih lupin. Krvna skupina A ima dobro absorbcijo Strong Bones, ki je pridobljen iz zelenih delov rastlin. Krvni skupin B pa priporočam še dodatek MagneZi B6. Zato ker B krvna skupina porabi več magnezija kot je v standardnih pripravkih.

Betaine HCL s Pepsinom

Zmotno je, da visok pH v vodi pomeni visoko vsebnost negativnih ionov. Zamolčano nam je, da z visoko bazično vodo preveč razredčimo želodčni sok, HCL tekočino in encim pepsin. V tem primeru želodec postane bazičen, to pa pomeni, da ne uniči žive nesnage, ki smo jo zaužili s hrano, niti hrane pravilno ne razgradi. Nerazgrajena hrana potuje v črevesni sistem, kjer razpada in gnije, posledično se v njej redijo črvi. Nastajajoči plini pa zastrupljajo celotno telo, povzročajo utrujenost, razdraženost,  raka, odvisnost od poživil ali določene hrane in pijače. Tako nastali začaran krog nima nikoli konca ne kraja.

Z leti se lahko pojavi pomanjkanje želodčne (hidroklorne) kisline, ki je potrebna za razgradnjo hrane v želodću in naprej v črevesju. Betaine HĆL vzdržuje kislost želodća, kar je potrebno za učinkovito razgradnjo enćimov in uničevanje patogenih bakterij, ki jih zaužijemo s hrano. Betaine HĆL tudi poveča učinkovitost mikromineralov kot so železo, kalćij in ćink. Med drugimi  tudi sterilizira zaužito hrano, jo naredi kislo, aktivira enćim Pepsin ter pomaga pri izločanju vitamina B12.

Ta dodatek je potreben za vse, ki jim primanjkuje hidroklorne kisline v želodću.

Vsebina: 324 mg HĆL in 5mg Pepsina v eni tableti

Dnevni vnos: od 1 – 3 tablete pri obroku.

Stranskih učinkov ni.

Enćim pepsin je dodan zaradi boljše razgradnje proteinov. tega dodatka ne smejo jemati tisti z rano na želodću, nosečniće in dojilje.

KLISTIR

 Apokrifna izročila Esenske poslanice miru govori o dva tisoč let starem izročilu:

Ko so se krstili (klistirali), je angel vode vstopil v njihova telesa in izpral iz njih vse gnusobe in nečistosti prejšnjih grehov.”

Danes si pomagamo s kavnim klistirom. Zmotno mišljenje je, da kavni klistir poleni peristaltiko črevesja. To je krčenje in sproščanje črevesja. Resnica je, da ljudem zaradi pomanjkanja jang (krčenja) energije delovanje črevesja z leti pojenjuje. S kavnim klistirom oživljamo peristaltiko (krčenje) črevesja in janganiziramo vse organe in celostno telo.

KLISTIRANJE S PRAVO KAVO. Najmočnejše razstrupljanje in ponovno obnovo jeter dosežemo s klistiranjem iz ekološke prave kave. Med klistiranjem potujejo kavni encimi  po hemeroidni kanalih v jetra in jih spodbujajo k izločanju usedlin (kamnov, odmrlih parazitov, holesterola, …)

PRIPRAVA – Vzamemo en liter doma narejene DESTILIRANE vode, (ORP 207, pH 9,5 rH 32) dodamo 1 veliko žlico kave, zavremo in na majhnem ognju postimo vreti 15 minut. Ohladimo na telesno temperaturo (ORP -41, pH 5,5, rH14) , precedimo, vlijemo v klistirno posodo. V kopalnici si na tla položimo armafleks in se vležemo na desni bok. Klistirna posodica lahko visi na kljuki vrat, oziroma 1m nad nami. OBVEZNO iz cevke izspustimo zrak, tako da priteče kava po cevki ven in nato zapremo pipico. Cevko in zadnjik si namažemo s kremo ali oljem, vstavimo cevko v zadnjik in spustimo klistir. Zadnjik močno stiskamo in zadržujemo, da kavni klistir ostane v črevesju 15 minut. V tem času se vsa naša kri vsaj 5x prefiltrira skozi jetra.

Danka lahko sprejme caa 0,9 litra tekočine. V kolikor imate težavo z zadrževanjem take količine tekočine, lahko klistir naredite v dveh delih (dvakrat po 0,45 litra). To pomeni, da zadržite tekočino v danki dvakrat po 7 minut. Ko čas preteče, spustite tekočino v straniščno školjko. Toksini se zaradi stimulacije kavnega klistirja izločajo v debelo črevo in tako smo se jih znebili.

POMEMBNO je vedeti, da pri čiščenju jetre odplaknemo večje količine mineralov in rudnin. Zato je NUJNO potrebno jemati kalcij in magnezij ( v obliki dopolnilne prehrane), da ostanemo mirni.

Jetra potrebujejo za svojo obnovo štiri leta časa. Če bomo vztrajni in delali kavni klistir vsaj ob vikendih, lahko računamo, da nam bodo jetra dobro služila celo življenje.

Kavni klistir je rH med 6 – 16. Odvisno od uporabe (destilirana vode) in temperatura meritve.

ZELO POMEMBNO JE VEDETI, DA KAVNI KLISTIR NE POLENI PERISTATIKE ČREVESJA, VENDAR JO OŽIVI. Ne nasedajte zastraševanju tistih, ki nimajo pojma in nobenih izkušenj in so nevedni, prestrašeni in neuki.

Iz lastnih izkušenj sem po štirih letih vsakodnevnega kavnega klistiranja dosegla popolno vitaliziranje jetre in normalno ter redno odvajanje blata. Rezultat zdravljenja je, da lahko pojem za večerjo skledo zelene solate s trdo kuhanimi jajci in bučnim oljem brez kakršnih koli težav. Tudi vso tisto hrano, ki je 30 let nisem smela uživati zaradi različnih alergij, sedaj lahko jem.

Več v knjigi Živeti srečno brez parazitov.

FRUKTOZA

Fruktoza je vodotopni sadni sladkor. Iz tega prepričanja sem sladkor zamenjala s fruktozo in to tudi svetovala v svojih zapisih. Z leti, smo prišli do spoznanj, da fruktoza blokira izločanje jeternih tekočin v želodec in tako nepravilno razgrajena hrana potuje naprej v prebavni sistem in že v tankem črevesju prihaja do gnitja.

Predvsem smutiji (smoothie) povzročajo veliko težav v obliki zasluzenosti, nahoda, ter različnih vrst utrujenosti, kakor tudi težav s srcem, zaradi tega ker črevesne resice vsrkajo nerazgrajeno fruktozo in jo s krvnim obtokom nosijo po telesu tako dolgo dokler se ne odloži na stene žil. Vse to v telo prikliče različne vrste patogenih bakterij, da pomagajo razgraditi tisto kar ni mogla storiti jetra.

Zaradi uživanja prevelikih količin smutijev in sveže izstisnjenih sokov se lahko redno ponavlja vnetje srednjega ušesa ali šumenje v ušesu, saj se meridijan tankega črevesa konča v srednjem ušesu. Tudi težave in bolečine v zobeh so lahko posledica gnitja zaužitih sokov v črevesnem sistemu.

Da težav s paraziti sploh ne omenjamo. V razmislek pa, koliko jajčec in različnih mikroorganizmov, ki so se nahajali v različnih sadežih, in so pripotovali iz različnih držav južnega sveta, smo zaužili skupaj s smutiji in iztisnjenimi sokovi, zaradi nepravilno očiščenega sadja ali zelenjave in nezdravega, preveč bazičnega želodca. Želodec mora imeti pH 3,4, da lahko uniči vse nezdrave mikroorganizme, ki jih zaužijemo s hrano.

ZNANSTVENE RAZISKAVE DOKAZUJEJO

Voda je glavni vir človekovega preživetja saj sestavlja več kot 70% njegove telesne mase.

Raziskave inštituta za nutricionizem dokazuje vsebnost velikih količin sladkorja v sodobnih napitkih in vodi. Zaradi pomanjkanja antioksidativne vode se različne substance in sladkor v telesu ne morejo raztopiti. Zato v telesu nastane višek različnih substanc in trebušna slinavka začne pospešeno proizvajati inzulin. To je hormon, ki skrbi, da v našem telesu uravnava povečan sladkor tako, da ga začne skladiščiti. Veliko ga skladišči v jetri, ta pa ga pretvori v maščobo. Tako se začne maščoba kopičiti po telesu in povzroča mnogo degenerativnih bolezni sodobnega časa.

Veliko zgoraj naštetih težav bi lahko odpravili, če bi človeštvo imelo na razpolago za pitje kvalitetno namensko antioksidativno vodo.

DESTILIRANA VODA

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Destilirana voda (latinsko aqua destillata) tudi prekapana voda je voda brez ionov, elementov v sledovih in nečistot, ki so prisotne v vodovodni vodi. V farmaciji, medicini, biologiji in kemiji se pogosto uporablja kot topilo.

Pridobivajo jo iz vodovodne vode s postopkom destilacije; voda se najprej upari, nato pa zopet utekočini. Destilirana voda lahko vsebuje manjše količine lahko hlapnih nečistot.

Pridobivanje

Destilacija na konvencionalni način je zaradi velikih energetskih porab precej drag postopek. Z uporabo obnovljive energije, kot je na primer sončna energija, so stroški veliko nižji. V vsakdanji uporabi se pogosto uporablja demineralizirana voda, ki ni tako temeljito očiščena. Slednja se pridobiva s pomočjo ionskih izmenjevalcev. Za pridobivanje prečiščene vode se uporablja tudi postopek reverzna osmoza, ki daje vodi podobne kakovosti kot destilacija.

Učinek na telo

Tudi dolgoročno uživanje destilirane vode nima škodljivih posledic za telo, saj se popita voda v želodcu hipoma pomeša z želodčnim sokom. Ko pride v stik s celicami organizma, torej nima več osmotskega učinka nanje. Koža in sluznica, ki prideta v stik z destilirano vodo, sta odporni na osmotski učinek. Edino nevarnost za telo predstavlja destilirana voda, če pride neposredno v krvni obtok (npr. z infuzijo). V tem primeru krvne celice počijo (pride do hemolize) zaradi hipotoničnosti destilirane vode; manjši osmotski tlak destilirane vode povzroči vdiranje vode v celice do te mere, da celične membrane počijo.

Postopek destilacije je podoben naravni poti obnavljanja vode. Saj se voda v naravi z izhlapevanjem očisti vseh nesnag, spomina in se vrne v prvotno strukturo vode. V naši ponudbi imamo destilator vode, ki nam omogoča izbiro destiliranja izvirske vode. S tem se izognemo izparevanju fluora in klora iz vodovodne vode.

DEMINERILIZIRANA VODA

Deminerilizirana voda se pridobiva po postopku brez vodnega izparevanja. Iz nje s posebnim postopkom odstranijo grobe snovi, minerale, vendar ni očiščena spomina.

HIPOTEZE, KI LAHKO POJASNIJO NEPREDVIDLJIVO OBNAŠANJE VODE

Voda ima spomin. Eksperimenti narejeni v mnogih deželah so dokazali, da voda sprejema in dela odtise kateregakoli zunanjega vpliva in si zapomni vse, kar se zgodi v prostoru, ki jo obkroža.

Katerakoli snov, ki prihaja v stik z vodo pusti v vodi sledi.

Struktura vode je mnogo bolj pomembna od kemične sestave vode. Struktura vode pomeni, kako so njene molekule organizirane. Pod mikroskopom lahko vidimo kako se molekule vode združujejo v skupke, ti se imenujejo klastri. Klastri delujejo kot spominske ćeliće, v njih voda shranjuje zgodovino vseh odnosov s svetom kot magnetni trak. Voda seveda ostane voda, toda njena struktura, kot živčni sistem reagira na vsako vznemirjenje in spremembo.

Moderni instrumenti so omogočili, da se shrani dejstvo, da je v vsaki spominski ćelići vode shranjenih 440.000 informaćijskih plošč, od katerih je vsaka odgovrna za svoj tip interakćije z okoljem.

Odrasli rabimo 2,5 litra vode na dab. 1,5 litra vode telo absorbira med tuširanjem.

Včasih je bilo splošno znano, da se naselje lahko zgradi samo ob vodi. Danes vodo transportiramo tisoče kilometrov daleč. Voda se med transportom uniči, devitalizira in plesni. Iz ljudi in živali, ki živijo v hiši taka voda izčrpava energijo. Krade jo drugim živim bitjem, da zdravi samo sebe.

Vodo onesnažujemo tudi duhovno in to se dogaja povsod. Zakaj? Zato, ker voda posvoji vso sovraštvo, vso zlobo v stres. Voda je dobesedno mrtva, ko vstopi v naše telo.

Vsako živo bitje je rezervoar vode. Če pogledamo kako molekule delujejo in vplivajo na vodo, vidimo, da molekularni nivo kreira strukturo DNK. Brez vode ne bi imeli dvojne vijačniće DNK. Voda kreira strukturo proteinov. Torej naša telesa ne bi delovala brez vode.

Vsako seme, vsak embrio začne svoje življenje ekskluzivno v vodi. Aminokislinska tekočina igra vlogo pri razvoju in zaščiti zarodka, obkroža ga kot univerzalni računalnik, ki razkriva vse biološke programe in tako je voda edina stvar, ki jih lahko spremeni.

Close
Go top