ZGODOVINA DOGODKOV, PREDAVANJ, KUHARSKIH TEČAJEV, GOSTOVANJ

________________________________________________________________________

!!!VELIKONOČNI POPUST!!!

Kuharica za dušo in telo –

Domače jedi po načelih makrobiotike

Drage & Dragi,
upam, da ste zdravi, nasmejani in pogumni kot še nikoli prej.
Tokrat smo za Vas pripravili izjemno velikonočno PRESENEČENJE!!!
‼️Knjiga Kuharica za dušo in telo v sebi nosi zgodovino slovenske kulinarike naših prednikov. Recepte babic in prababic v sodobni obliki makrobiotike.
”Za ”njega cajta” tut’ ena ohcet v naši vasi ni minila,
da moja babica svojih kuharskih dobrot na mizo ne bi nosila.
Veliko let kasneje, ko makrobiotiko sem osvojila,
sem se njenih modrosti in nasvetov spomnila.
Vse te darove sem z makrobiotiko združila, in v to knjigo zložila.”
*Ica Krebar, avtorica
Privoščite sebi in svojim najdražjim knjigo, katere namen je, da najdete svojo pot, na kateri boste uživali v dobrih domačih jedeh, ki Vam bodo zagotovile veliko energije, dobro zdravje in odlično počutje.

‼️Velikonočna cena 19,99eur‼️

*Cena 29,00eur

‼️POŠTNINe NI‼️

*Klikni tukaj za plačilo!

‼️Z plačilom knjige se hkrati poravna letna članarina Leon makrobiotičnega društva za 2022 l.
‼️Na spodnji povezavi kliknite za podatke o plačilu
‼️Po opravljenem plačilu posredujte kopijo plačanega računa/članarine na: daniloivanusa@gmail.com
‼️Naročila in informacije:
‼️Tea Muhovec – 041 461 910
‼️Danilo Ivanuša – 040 670 707

 

________________________________________________

SKRIVNOSTNI DECEMBER IN JANUAR

je priročnik, ki vam lahko služi kot vodilo skozi skrivnostne energije prazničnih dni.

Murphyjev zakon pravi, da je sprememba edina stvar, ki se ne spreminja.  Izgleda, da ta trenutek doživljamo ravno to. Izkoristimo mesec december in januar za možnosti, ki nam jih ponujata.

December v sebi nosi skrivnosti ozaveščanja in odpuščanja. Januar nam nudi možnost ustvarjanja in planiranja nove paradigme. Ujemimo njuno energijo in odletimo novim spremembam v naročje.

Uporabite ga, kot je vam najlažje, samo uporabite ga. Če boste zadovoljni, bomo tudi v društvu zadovoljni plačane članarine ali prostovoljnega prispevka. S tem me vspodbujate, da kreiram in ustvarjam za vse nas.

Misel neznanega avtorja: “Dogodki v življenju ti kažejo vzorec, ki je tako starodaven, kakor potovanje tvoje duše”.

Vse dobro vam želim.

Ica Krebar, 15.12. 2021

____________________________________________________________________

SKRIVNOSTNI DECEMBER IN JANUAR

DECEMBER – PRAZNJENJE – ODPUŠČANJE

JANUAR – POLNJENJE – PROGRAMIRANJE

Skrivnosti 12. svetih dni Božiča so, da se vsak dan nahajamo pod vplivom določenega nebesnega ozvezdja, ki ima izredno močan zdravilni vpliv na stanje ljudi, živali in rastlin na zemlji.

Te dneve je smiselno izkoristiti za razstrupljanje in regeneracijo telesa in duha.

Primer: Dan ko vlada ozvezdje Ovna simbolizira element ognja, ki zdravilno vpliva na glavo, zato si ta dan privoščimo počitek glave in odklop možganov. Obiščemo savno in si privoščimo razstrupljanje telesa z razvajanjem na toplem.

Rituali trajajo od 20. do 31. decembra.

ZAČETEK RITUALOV

20. in 21. december sta dneva predpriprave za naslednjih deset dni.

Izkoristite skrivnost moči narave in se predajte izročilom naših prednikov, ki so znali uporabiti dano moč razstrupljanja in regeneracije telesa in duha.

1.DAN – 20. decembra je prelomnica, ko se odprejo zvezdna vrata in se na zemljo sproščajo zdravilne sile energije.

To je dan za čiščenje karme, da odvržemo vse kar ne rabimo. Pospravite omare in za Božička poklonite še uporabna oblačila, čevlje in ostale še uporabne predmete tistim, ki to rabijo.

2.DAN – 21. decembra nastopi najdaljša noč v letu. Povezana je z Ognjem in odpuščanjem starega, da bo na prazno mesto lahko vstopilo novo.

OBIČAJ NAŠIH PREDNIKOV

Na ta večer so z žegnano vodo in kadilom iz smrekove in borove smole šli skozi vse prostore v hiši in naprej v hlev. Hkrati so tihoma molili – meditirali in blagoslavljali moč življenja.

Zunaj na dvorišču so se obrnili na vse štiri strani neba se poklonili in zahvalili za vse dobro elementom Ognja, Zemlje, Zraka in Vode.

3.DAN – 22. december vstopi v skrivnostni značaj NORCA, ki nikakor ni bedak.

Norec napove trenutek preloma starega in omogoča začetek novega. Ta dan se v človeku prebudi želja in potreba k vrnitvi po preprostosti in otroškosti.

To je trenutek tveganja, ki smo ga vsi doživeli dan pred rojstvom.

Norec pomeni spontanost – nenačrtnost. Prepusti se sedanjosti, saj le ta sama prinese nepričakovan obrat dogodkov, ki nas lahko popeljejo na novo življenjsko pot. To je trenutek, ko narediš rez s preteklostjo, da lahko začneš živeti novo spremembo v sedanjosti.

TEMA DNEVA

Osredotoči se na čas, ko si bil še zarodek v maminem trebuhu in si še poznal skrivnost svoje misije življenja. S celim svojim bitjem veš, da je napočil trenutek odločitve, ko boš moral zapustiti varnost in udobje tujega telesa, ter se soočiti s tistim novim tam zunaj. S svojo misijo življenja, zaradi katere si se utelesil.

MEDITACIJA, ki ti je pomoč za vstopanje v enost, v kamrico svojega srca.

Primer: izberi trenutek samote, zapri oči in si predstavljaj, da se iz svojega uma iz svoje glave spuščaš v svoje srce. Včasih začutišcmok v grlu. Včasih začutiš kako srce vztrepeta in čustva spreleti milina radosti, sreče, joka in žalosti, vse hkrati. Takrat ujemi ta trenutek enosti, ki je trenutek večnosti, kar ti si. Zdaj veš, da si v jezeru radosti svoje duše. V kamrici svojega srca. V enosti telesa, uma in duha. Predaj se občutku blaženosti, saj to je moč obnove življenjske energije.

Misel neznanega avtorja; ”Ko se tema zave, da je ni več, luč sveti večno”.

ZPISNIK DNEVA

Zapiši si misel, dogodek ali občutek, ki se ti je porajal v meditaciji, ali pa se samo zahvali življenju, ki skrbi zate, te vodi in varuje. Zapiši karkoli, nariši rožico ali geometrijski lik. To ti omogoči, da zavestno zaključiš dan in pripraviš prostor za nove stvari, ki prihajajo jutri.

__________________________________________________________________

4.DAN – 23. december vstopi v skrivnostni značaj ČAROVNIKA.

Čarovnik predstavlja veščine, samozavest in sporazumevanje. Ta dan je trenutek neskončnih možnosti, ki se ti ponujajo ob različnih priložnostih, katerih se morda še ne zavedaš. Nahajaš se v trenutku nemoči in strahu, kako poskrbeti za svoj razvoj in svoje sposobnosti. Vsakdo z rojstvom s sabo prinese svoje darove – nadarjenost in strah, da bo podcenjeval samega sebe.

Ljudje pogosto izgubimo občutek čarobnosti življenja, zato se vsaj na ta dan nujno spomni na nanj.

Življenje je čarobno in ljudje si po svoji volji ustvarjamo svoj čarobni svet. Na voljo imamo obilico pozitivne energije, ki vedno samo čaka, da jo uporabimo.

Ta dan je trenutek premika na bolje, na spremembo v življenju. Napočil je trenutek prihodnosti in komunikacije z zunanjim svetom. Zdaj nastopi dokončna odločitev sprejetja odgovornosti za vstop v fizični svet.

TEMA DNEVA

Prepusti se občutku poguma in moči matere, ki te rojeva in tebe, kako ji pomagaš, da prilezeš v ta nepoznani svet. V svojem srcu se zahvali vsem, ki so prisotni ob tvojem rojstvu, vilam sojenicam in angelu varuhu. Oglej si vizijo svojega življenja in misijo svoje poti v prihodnosti.

Ta dan se osredotoči in prepusti trenutku, ko si bil zarodek v maminem telesu. S celim svojim bitjem si vedel, da je napočil trenutek rojstva, ko boš moral to udobje, zaščito in brezskrbnost zapustiti ter se soočiti z nečem novim. S tistim, zaradi česar prihajaš v nov svet. V trenutku samote zapri oči in se z vizualizacijo iz svojega uma spusti v svoje srce. Začuti svoje srce, kako vztrepeta in kako te stisne v grlu. Zdaj veš, da si v jezeru svoje duše, v kamrici svojega srca, v enosti telesa, uma in duha.

MEDITACIJA

V trenutku samote zapri oči in se z vizualizacijo iz svojega uma spusti v svoje srce. Začuti svoje srce, kako vztrepeta in kako te stisne v grlu. Zdaj veš, da si v jezeru svoje duše, v kamrici svojega srca, v enosti telesa, uma in duha.

ZAPISNIK DNEVA

Morda si v meditaciji ujel utrinek svojih očutkov ko si še v maminem trebuhu in se pripravljaš na rojstvo…Mogoče zaznaš občutke svoje mame in njenih porodnih krčev…ali pa samo zapiši utrinek današnjega dne, da si pripraviš prazen teren za jutri.

_______________________________________________________________________

 

5.DAN – 24. decembra nastopijo sile ozvezdja OVNA, ki nosi moč OGNJA.

Vpliva na GLAVO – MOŽGANE, CELOTEN OBRAZ. Zato ta dan načrtno počivamo in odpovemo vse ne nujne obremenitve za glavo. Ta dan damo možgane na pašo. Izkoristimo zdravilno in očiščevalno moč ognja, obiščimo savno. Naredimo si toplotne maske za obraz. Privoščite si vsaj eno simbolično malenkost. Važna je zavestna namera.

Danes v nas vstopi skrivnostni značaj VELIKE SVEČENICE.

Velika svečenica predstavlja vse skrivnosti in skrito moč duhovne modrosti. Upodablja žensko energijo, levo stran človeškega telesa. Ona je energija intuicije. Je pomočnica, ki nas usmerja in vodi na duhovni poti. O nas ve marsikaj, česar se še sami ne zavedamo in vidi našo prihodnost.

TEMA DNEVA

V meditaciji se poveži s prvim dnem svojega življenja v fizičnem svetu. Trenutkom, ko ti je bilo čutenje telesa popolnoma tuje. Čustva so šele v razvoju. Popolnoma si odvisen od svojega notranjega glasu. Prepoznaj občutke strahu in nemoči ter jih ovij v čisto ljubezen, srca enosti,, varnosti in zaupanja, da te bo vesolje vodilo skozi življenje in ti ponudilo vse najbolje, kar ti pripada.Prepoznaj strahove, v katerih si ostal ujet. Ozavesti jih in odpusti. Na to prazno mesto vnesi zaupanje in radost do življenja ter si dovoli, da si tvoj um in duša podata roki, ter dovolita, da ju življenje vodi naprej.

ZAPISNIK DNEVA

Ujemi utrinke in strahove ki so te hromili pred rojstvom. Mogoče ti še danes preprečujejo poslovne uspehe ali srečo v družinskem in partnerskem odnosu. Piši. Zapiši.

______________________________________________________________________

6.DAN – 25. decembra vlada ozvezdje BIKA in element ZEMLJE. Sile ozvezdja vplivajo na: GRLO, GOVORNE ORGANE, ZOBE IN ČELJUST. Danes se odpovemo vsemu nepotrebnemu govorjenju in počivamo vse naštete organe. Sile ozvezdja Bika imajo močan zdravilen učinek na te organe. Mi pa še dodatno izkoristimo moč zemlje in si privoščimo masažo telesa ali vsaj podplatov in tople blatne obloge ali masko za obraz. Naj bo z ljubeznijo in zahvalo.

Ta dan ozaveščamo skrivnostni značaj CESARICE.

V meditaciji se poveži s prvim dnem svojega življenja v fizičnem svetu. Trenutkom, ko ti je bilo čutenje telesa popolnoma tuje. Čustva so šele v razvoju. Popolnoma si odvisen od svojega notranjega glasu. Prepoznaj občutke strahu in nemoči ter jih ovij v čisto ljubezen, srca enosti, varnosti in zaupanja, da te bo vesolje vodilo skozi življenje in ti ponudilo vse najbolje, kar ti pripada.

Prepoznaj strahove, v katerih si ostal ujet. Ozavesti jih in odpusti. Na to prazno mesto vnesi zaupanje in radost do življenja ter si dovoli, da si tvoj um in duša podata roki, ter dovolita, da ju življenje vodi naprej.

TEMA DNEVA

V svojem srcu se poveži z ljubeznijo in sočutjem do svoje matere. Spomni se svojih prvih sedem let življenja, ko te je vodila energija matere, od katere si se naučil negovati samega sebe. Sprejmi energijo ženske v sebi, poveži se z njo, saj te uči ljubezni do samega sebe in kako skrbeti zase v času odraščanja.

Zahvali se materi in vsem ženskim prednicam, ki živijo skozi tebe: “Hvala vam ženske, dale ste vse, kar ste imele, ljubezen in življenje, ki teče skozi mene. Hvala vam.”

ZAPISNIK DNEVA

Zahvali se materi in vem ženskim prednicam, ki živijo skozi tebe: ”Hvala vam ženske, dale ste vse, kar ste imele, ljubezen in življenje ki sedaj teče skozi mene. Hvala  vam”.

_______________________________________________________________________

7. DAN – 26.decembra vladajo sile ozvezdja DVOJČKA in imajo močan zdravilni vpliv na: RAMENA, ROKE, DLANI, PLJUČA.

Povezane so z elementom ZRAKA.

Ta dan opravimo samo najnujnejša fizična dela. Počivamo roke in telo. Na ta da niti slučajno ne gremo v fitnes in ne športamo. Privoščimo si sprehod v naravi. Se nadihamo svežega zraka. Doma si privoščimo aroma terapijo ali vsaj prižgemo dišeče svečke.

Danes smo povezani s skrivnostnim značajem CESARJA.

Cesar predstavlja pomen oblasti, moči, vodenja, ambicij in razuma. Cesar je istočasno vladar modrosti in izkušenost starosti. Upodablja moško energijo, desno stran človeškega telesa. Pooseblja očetovsko figuro in najboljše moške lastnosti. Je zagovornik družinskih vrednot in oseba, na katero se lahko zanesete. Podobno kot Cesarica, ki pooseblja mater in najboljše ženske lastnosti, je cesar moška figura in simbol moškega principa. Predstavlja lastnosti idealnega moškega, je razsoden, nepristranski, umirjen, trdnih načel in vrednot. Zlasti kar zadeva družino in prijatelje.

TEMA DNEVA

Z meditacijo se v svojem srcu poveži z energijo svojega očeta in vseh moških prednikov, ki živijo skozi tebe. Energija očeta te je vodila od sedmega do štirinajstega leta starosti. Učila te je zunanje komunikacije. Tu nastopi prehod iz otroštva v puberteto. Vse slabe spomine preobrazi v sončne dogodke. Očetu odpusti vse neljube spomine, da lahko oče zasije v svoji najlepši luči.

Svoji moški energiji se zahvali tako, da se ji ponižno prikloniš, jo sprejmeš, se v mislih pomakneš korak nazaj in globoko in srca izrečeš “Da”.

“Da” kot sprejemanje akcije in moči in ne kot obsojanje. To je zahvala usodi svojih moških prednikov, ki so dali življenje naprej in ti omogočili, da živiš. Da si, kar si.

ZAPISNIK DNEVA

Svoji moški energiji se zahvali tako, da se ji ponižno prikloniš, jo sprejmeš, se v mislih pomakneš korak nazj in globoko iz srca rečeš »DA«. Da, kot sprejemanje akcije in moči in ne kot obsojanje. To je zahvala usodi tvojih moških prednikov, ki so dali življenje naprej in ti omogočili, da živiš, da si kar si.

_______________________________________________________________________

8.DAN – 27. decembra vladajo sile RAKA in imajo močan vpliv zdravljenja na

PRSI – PLJUČA – ŽELODEC – JETRA – ŽOLČ.

Zemeljski element VODA obogati moč zdravilnih energij. Počivajte, privoščite si čaj s pljučnikom, plavanje, kopanje, knajpanje, limfno dranažo in pijte vodo iz svojega hišnega vodnjaka, ki ste si jo sami pripravili in veste, da je prečiščena.

Voda – živa voda. Je tista voda, ki z radostjo in veseljem ohranja žive celice.

https://www.leon-drustvo.si/voda/

V nas se prebudi skrivnostni značaj SVEČENIKA,

Svečenik predstavlja duhovnega svetovalca in učitelja. Upodablja pomen zavesti o neki drugi razsežnosti življenja. Zavest o medsebojni povezanosti vseh zemeljskih bitij, do katerih smo ljudje moralno odgovorni – za soljudi, vso živalsko, rastlinsko in mineralno kraljestvo. In nenazadnje za sam planet Zemljo. Naša duhovnost je globoko povezana z iskanjem smisla življenja in ločevanjem med dobrim ter zlim. Svečenik nas poziva in opominja, da moramo v sebi najti duhovne vrednote in živeti pošteno. Da je življenje iskanje resnice in da ne smemo pasti v zanko duhovne lenobe in moralne brezbrižnosti.

TEMA DNEVA

Če si se uspel v notranjosti povezati z inteligenco svoje lastne energije svečenika potem doživljaš poroko moške in  ženske energije. To skrivnost bi morali dojeti in ozavestiti od štirinajstega do enaindvajstega leta starosti in bi nas doživljensko vodila v partnerskem in vsakem odnosu. Ponavadi pubertetniki v tem času rušijo mostove in navodila svojih staršev, učiteljev in sistema v katerem živijo. To nam preprečuje normalne medčloveške odnose skozi življene in povzroča beg v omamo in bolezni.

ZAPISNIK DNEVA

V tvoji notranjosti se na ta dan dogaja poroka moške in ženske energije. To je čas od štirinajstega do enaindvajsetega leta tvoje starosti. To obdobje tvojega življenja se ti odraža v partnerskem odnosu. Ponavadi pubertetniki v tem času rušijo mostove navad svojih staršev, učiteljev in sistema v želji zgraditi svojo osebnost.

Dovoli, da pubertetniške muhe enodnevnice izhlapijo. Na njihovo mesto prisanjaj najlepši odnos med žensko in moško energijo očeta in mame kot dveh enakovrednih stebrov leve in desne polovice svojega telesa. Pričaraj si najlepšo vizijo ljubezni, harmonije in sožitja v partnerskem odnosu in družini.

_______________________________________________________________________

9.DAN – 28. decembra nastopijo sile ozvezdja LEV, ki imajo močan zdravilni učinek na:

SRCE – ARTERIJE – KRVNI OBTOK – TREBUŠNO PREPONO – HRBET.

Zemeljski element OGNJA vas vabi v savno in negovanje telesa in obraza s toplimi blatnimi oblogami.

Privoščite si čaj iz gašenega vina z rožmarinom in medom.

Recept: 3dcl rdečega vina kuhate na blagem ognju 5 minut. Povečate ogenj, da se vino zapeni in vanj vlijete 1dcl mrzle vode, da zacvrči in ugasnete. Dodate vejico rožmarina ali katerega drugega zelišča, premešate in pustite, da se malo ohladi. Preden popijete, po okusu dodajte med.

Ta dan se v nas odpre skrivnostna energija ravnovesja jina in janga, ženske in moške energije. Predniki so ta dan posvetili nedolžni otroški ljubezni in so ga slavili kot »Tepeški dan«. Ta dan so imeli otroci možnost in dovoljenje »tepeškati« starše in vse odrasle ljudi z tankimi malimi šibami leske ali breze.

Skrivnostni značaj LJUBIMCA.

Ljubimca predstavljata ljubezen, partnerstvo in izbiro. Ljubimca nas opozarjata na telesno povezanost med poželenjem, strastjo in ljubeznijo. Troje stvari si je vredno zapomniti. Najnižja ljubezen je spolnost – telesna ljubezen. In najbolj izčiščena ljubezen je sočutje. Spolnost je pod ljubeznijo, sočutje je nad ljubeznijo, ljubezen je točno v sredini.

Le malo ljudi ve, kaj je ljubezen. Prepričani so, da je to spolnost, pa ni. Spolnost je zelo živalska in ima možnost, da zraste v ljubezen, a to je le možnost. Če postanete zavedajoči, pozorni in meditativni, potem lahko spolnost preobrazite v ljubezen. In ljubezen se preobrazi v sočutje. Spolnost je seme, ljubezen je cvet, sočutje je prijeten vonj.

Ko postanemo bolj zreli lahko doživimo ljubezen, ki obstaja onstran spolnosti, ki spoštuje enkratno individualnost drugega. Ta ljubezen temelji na svobodi in ne na pričakovanjih ali potrebah. Njena krila nas nosijo vedno višje k univerzalni ljubezni, ki vse doživlja kot eno.

TEMA DNEVA

V notranjosti doživljaš poroko moške in ženske energije, ki se s tem dnem začne manifestirati navzven. Poglej na svoje življenje od enaindvajsetega do osemindvajsetega leta starosti, na izbiro partnerja, na zemeljsko poroko in to, kako se drug drugemu kažeta v ogledalu.

ZAPIŠI SVOJE OBČUTKE

Vizualiziraj si čas, ko si boš ali si si to ustvaril. Slika naj bo jasna in čista, prihodnost in partnerski odnos začuti z vsemi čutili, da postane resničnost.

Misel Abdul Baha: ”svet človeštva je sestavljen iz dvoje angelskih kril – moškega in ženskega. Tako dolgo, dokler ti dve krili nista enakovredni v moči, ptica Ljubezni ne poleti in ne more leteti”.

_______________________________________________________________________

10.DAN – 29. decembra vladajo sile DEVICE, ki imajo močan zdravilni učinek na ŽIVCE – TREBUŠNO SLINAVKO – JETRA – VRANICO – ČREVESJE.

Svojo moč doda še vpliv ZEMLJE, zato počivajte in si privoščite masažo telesa, blatne obloge, naredite si vsaj obrazno masko, ustvarite si mir in tišino.

V nas se dogaja skrivnostno pomikanje energije, ki ga simbolizira pomen KOČIJE.

Kočija predstavlja uspeh, potovanje in zmago. Kočijaž nas opominja, da, če želimo napredovati, moramo usmerjati več različnih sil hkrati.

Glavno sporočilo je, da moramo vzeti krmilo svojega življenja v svoje roke. Spretna vožnja in prava smer premagata vse ovire in nas pripeljeta na pot uspeha. Morda je potrebno v življenju najti nov smisel, spremeniti življenjski slog ali pa energijo usmeriti v nove cilje.

Kočijaž v nas je zavedanje. Um ne more biti nikdar inteligenten. Samo neum je inteligenten, izviren in radikalen. Samo neum je revolucionaren v dejanjih. Um nam da neko otopelost, obremenjenost s preteklostjo in s projekcijami za prihodnost. Vse to izčrpava življenjsko energijo. Ko začnete odmetavati misli in prah, ki se je nabral v preteklosti, življenje vsplamti, da postaneščist, jasen, živ in mladosten.

Življenje postane plamen brez dima, to je zavedanje.

TEMA DNEVA

V globini srca se poveži z notranjo močjo usmerjeno v spremembe. To je čas od osemindvajsetega do šestintridesetega leta starosti. Dana ti je možnost pogledati nazaj in preobraziti vse, s čemer nisi zadovoljen. Preobrazi stare navade in vzorce ter jih nadomestiti z novimi. Opusti in odpusti vse, kar ti jemlje energijo in se zazri v cilj svoje vizije – v prihodnost.

Sanjaj o vsem lepem, ki te obdaja ali pa šele pride. O svojih starših, otrocih, prijateljih, delu, okolici, zastavljenih ciljih, v najlepši luči ljubezni, radosti in sreče.

In o pripravljenosti, kako vse to sprejeti takrat, ko pride do tebe.

ZAPIŠI kako si preživel dan, kaj dobrega in slabega se ti je zgodilo. S čim si zadovoljen. Kaj bi spremenil.

_______________________________________________________________________

11.DAN – 30. Decembra nastopijo sile ozvezdja TEHNICE, ki imajo močan vpliv na KOLKE – LEDVICI – MEHUR, zato čimveč počivaj.

Nastopi element ZRAKA zato uživaj v aroma terapiji, Bachove cvetne esence, nadihaj se svežega zraka.

Skrivnostni pomen MOČI – TRDNOSTI.

Moč – trdnost predstavlja pogum, moč in potrpežljivost. V tej energiji je skrita ženska moč in ne groba sila. Moč in trdnost nas opozarjata, da moramo biti pogumni in vstrajni. Za neizpolnjene želje in jezo tukaj ni prostora. Velikokrat se je potrebno postaviti po robu svojemu prepričanju, če hočemo doseči svoj cilj.

Težave na poti je potrebno premagati z dobro voljo in zavestjo, da bo jutri bolje. Kadar smo soočeni z zelo težko situacijo, imamo izbiro: lahko smo užaljeni in iščemo nekoga ali nekaj, kogar bi obtožili za svoje tegobe ali pa se soočimo z izzivom in zrastemo. Nobenega smisla se nima bojevati z izzivi življenja, se jim izogibati ali jih zanikati. So, če so, moramo skoznje. Bodite pogumni in zrastite v to, kar ste. Pot vsakega človeka je strma, zato terja veliko poguma in vstrajnosti.

TEMA DNEVA

Če si z meditacijo vstopil v kamrico svojega srca se prepusti harmoniji enosti in opazuj vizijo. V srcu se naj zgodi harmonija. Ozavesti vizijo od šestintridesetega do dvainštiridesetega leta starosti. V tem obdobju je potrebna finančna stabilnost, kar ti da možnost ustvariti čas za duhovno rast.

ZAPIŠI svoje občutke, misli in videnja ki si jih ozavestil.

_______________________________________________________________________

12.DAN – 31.decembra še vedno vladajo sile ravnovesja ozvezdja TEHNICE, zato se zavedaj pomena ravnovesja KOLKOV – LEDVIC – MEHURJA. Ozavesti kako pomembna je njihova usklajenost za ravnovesje celotnega telesa.

Energije ZRAKA povežejo vse vonjave in prezračijo tvoje telo. Srkanje čaja vrtnice pripravljenega v gašenemu vinu ti bo dalo krila za polet v novo prihajajoče leto. Vino namenoma prekuhamo in vremo najmanj 5 minut, da izhlapi alkohol. Gašeno vino lahko pijejo tudi otroci. Čaj, ki je tako pripravljen ima veliko moč in zdravilne učinke. Med lahko nadomestite z trsnim sladkorjem. Čisto na začetku dodajte žlico ali dve trsnega sladkorja, da dobro prevre. Tako pripravljeno vino ali čaj lahko tudi ohlajenega vlijete v lično steklenico in z njim nazdravljate Novemu letu in simbolizirate obilje.

Skrivnostni pomen PUŠČAVNIKA.

Puščavnik predstavlja umik v notranji svet, v globoko razmišljanje. Puščavnik je tisti, ki skrbi, da nas preveč ne zanese in da ostanemo z nogami trdno na tleh. Od nas zahteva, da iščemo odgovore pri sebi in ne pri drugih ljudeh. Za globoko razmišljanje sta potrebna mir in tišina. Pa naj gre za iskanje odgovorov na življenjsko pomembna vprašanja ali za razmišljanje o vsakodnevnih stvareh. Za reševanje težav ali pa zgolj za počitek in obnavljanje moči. Stara modrost pravi: “Bodi luč sam sebi.” Kajti navsezadnje mora vsakdo v sebi razviti sposobnost, da si utre svojo pot skozi temo brez tovarišev, zemljevidov ali vodnikov. Lahko se počutiš čisto sam, vendar si sam s sabo. Počutiti se osamljenega je misliti na druge, pogrešati prijatelje, starše in otroke. To je negativno stanje. Osamljenost je odsotnost drugega. Samota je prisotnost sebe. Samota je zelo pozitivna.

Je tako polna prisotnosti, da lahko z njo napolniš celo vesolje.

TEMA DNEVA

Izkoristi trenutek samote in v kamrici svojega srca prepoznaj največjo svojo kvaliteto in karakter enoti samega sebe.

V svojem srcu ustvari prostor za odpuščanje in naredi bilanco tega leta ter se pripravi na prehod.

Čisti ali ustvarjaj vizijo od dvainštiridesetega do sedeminštiridesetega leta starosti.

ZAPIŠI kaj odpuščaš in puščaš za sabo. Se počutiš osamljenega? Si zadovoljen sam s sabo? Imaš prijatelje? Znajo poslušati? Ne svetovati! Naredi bilanco minulega leta in ustvari prazen prostor kamor boš vstavil plan 12 dni januarja.

_______________________________________________________________________

SKRIVNOSTI 12. DNI JANUARJA

ZAPISOVANJE SANJ – OBČUTKOV – PROGRAMIRANJE PRIHODNOSTI

Walt Disney: ”vse naše sanje se lahko uresničijo če se zbudimo in imamo dovolj poguma, da jim sledimo in jih uresničimo”.

UVOD: 12. dni januarja ima skriti pomen planiranja za celo leti, ki je pred tabo. Kajti 1. januar simbolizira mesec januar in plan ali sanje – vizija, ki jo boš danes zapisal se naj bi zgodila v mesecu januarju.

 1. januar predstavlja mesec ”februar”.
 2. januar……………………………”marec”.
 3. januar…………………………….”april”.
 4. januar…………………………….”maj”.
 5. januar…………………………….”junij”.
 6. januar……………………………..”julij”.
 7. janur……………………………….”avgust”.
 8. januar……………………………. ”september”.
 9. januar……………………………”oktober”.
 10. januar……………………………”november”.
 11. januar…………………………….”december”

Meni je najlažje in zelo učinkovito zapisovati sanje. Če mi zgodba pobegne si zapišem občutek v telesu ali so bile sanje ugodne ali neugode. Zgodi se, da planiraš dopust v gorah, potem se pa znajdeš na morju ali pluješ z barko,…to je dekoracija, ki jo ukroji življenje.

Veliko uspehov vam želim. V dvanajstih dneh boste postavili plan, ki vam bo služil naslednjih 353 dni.

Dovolite, da si vaš um in duša primeta za roki in brez prepira sledita življenju, ki vas vodi in skrbi za vas.

1.januar – mesec JANUAR

Vlada ozvezdje ŠKORPIONA, zemeljski element VODA. Krepi moč spolnim organom in sečevodu. Privoščimo si kopanje, plavanje, limfno dranažo, pijemo živo vodo, čaje….

Duši vlada skrivnostna sila – energija:

”KOLO SREČE”.

Kolo sreče prinaša spremembe in nov življenski cikel. Kolo sreče naznanja začetek novega obdobja in nas vodi naši usodi naproti. To je čaroben čas, ki nas povezuje s tistim, kar je večje od nas – z dobrotljivim kozmosom, ki nam pomaga in nas uči. Bogovi se nam smehljajo in vse možnosti imamo za nove stvari. Predstavlja čas, usodo in karmo. Murphyjev zakon pravi, da je na svetu samo ena stvar, ki se ne spreminja, namreč spreminjanje samo. Življenje se nenehno spreminja, razvija, umira in na novo rojeva. V tem velikanskem krožnem vzorcu imajo vsa nasprotja svojo vlogo. Če se držite za rob kolesa, se vam lahko zavrti v glavi. Pojdite malo bolj k središču ciklona in se tam sprostite ter vedite, da bo tudi to minilo.

NA TA DAN se v meditaciji zavemo, da se obilje in notranji vidiki čarovnika tukaj manifestirajo navzven. Tisto, kar ste ustvarili 23. Decembra se sedaj lahko začne vidno materializirati. Umirjeno in razsodno se lotevamo stvari.

ZAPIŠI plan za mesec januar….

_______________________________________________________________________

1.januar – mesec januar

Vsako jutro si zapišimo sanje, saj nam 1. januar predstavlja mesec januar.

Torej usvari tvoje sanjsko življenje. Znova postani otrok. Ponovno si dovoli sanjati. Tvoj cilj naj bo nekaj, kar si želiš in ne kar potrebuješ. Odstrani vse ovire. Poišči tih in miren kotiček in se posveti razmišljanju in pisanju seznama svojim sanj. Sprosti se, spodbudi  svojo domišljijo in si zapiši vse, kar ti pride na misel.

ZASTAVI CILJE – KRATKOROČNE IN DOLGOROČNE:

POSEL…

FINANCE…

TELO…

UM…

DRUŽINA…

ODNOSI…

_______________________________________________________________________

2.januar – mesec FEBRUAR

Vladajo sile ozvezdja STRELEC in zemeljski element OGNJA. Krepijo telesne organe: stegna in vene z ”jang” krepilno energijo. Telesu prija savna, akupunktura, tople obloge za telo.

Duši vlada skrivnostna sila – energija ”PRAVICA”.

Pravica opozarja na poslovne in pravne odločitve. Pravica je energija visoke svečenice, ki povezuje nasprotja. V nas in okoli nas se morajo poštenost, treznost in razum povezati ter prevladati nad osebnimi občutki in željami, ne glede na naša čustvena stanja. Lahko da izid situacije ne bo črno bel ali strogo pozitiven ali negativen, vendar bo nekje na sredini. Ta dan je trenutek za preobražanje zlomov v preboje. To je delo mojstra. To je čas, ki vam pomaga iti skozi kaos, skozi temno noč duše –

uravnovešeno, disciplinirano in budno. Kadar se soočite s to nevarnostjo in greste skozi, postanete integriran in nedeljiv posameznik.

NA TA DAN si predrzen in odvrži stare vzorce in omejitve, ki ti ustavljajo tok energije. Takrat presenečeno ugotoviš, koliko vitalnosti in novih sposobnosti se prelije v tvoje življenje.

ZAPIŠI PLAN: Vsako jutro si zapišimo sanje, saj nam 2. januar predstavlja mesec februar. Odpri se notranji moči in kreativnosti. Poglej si svoje stare navade in ponavljajoče vzorce ter jih odpusti in na njihovo prazno mesto postavi nove navade in ideje.

ZASTAVI CILJE – KRTKOROČNE IN DOLGOROČNE:

POSEL…

FINANCE…

TELO…

UM…

DRUŽINA…

ODNOSI…

____________________________________________________________________

3.januar – mesec MAREC

Ta dan vladajo sile ozvezdja ”KOZOROG” in zemeljski element ”ZEMLJA”.

Močna krepilna energija napaja: kolena, kosti, sklepe in kožo.

Duši vlada skrivnostna sila – energija ”OBEŠANEC”.

Obešenec opozarja na žrtvovanje in globoko modrost. Nahajamo se v trenutku testiranja lastnega ega. Možnost imamo spregledati, za čim se skrivamo. Počutimo se , kot da se je življenje obrnilo na glavo. To pomeni, da smo vdani v usodo, življenje gre po svoje, a tega trenutno ne moremo spremeniti. Rešitev ni v ukrepanju temveč v razmišljanju. Počutimo se ujete in nemočne, a z drugega zornega kota vidimo, da le ni vse tako črno. Zdaj je pred vami priložnost, da vidite življenje v vseh njegovih dimenzijah, od globin do višin. Vaš uvid postane celota bivanja, zdaj niste več ločeni v dvojnosti, saj ste našli svoje korenine.

NA TA DAN:  spusti se globoko v srce in prikliči svoja nasprotja, ki se nahajajo v glavi, v levi in desni polovici možganov. Prepoznaj igro čustev, katerih gospodar je ego, in jih preobrazi v resnico enosti srca, ljubezni življenja. Prepoznaj glasno ukazovanje uma, ki popolnoma utiša glas tvoje duše. Slišati glas duše je možno samo v tihi meditaciji in samoti.

ZAPIŠI PLAN: Vsako jutro si zapišimo sanje ali vsaj občutek, ki je ostal, naj bo dober ali slab.

3. januar predstavlja mesec marec. Vzemi si čas zase, pojdi na mesto, kjer boš lahko nemoteno sam vsaj pol ure in se popolnoma umiri. Poišči ujetost v svojem egu in težave, ki ti jih povzroča. Razmisli o svoji usodi in poišči nazaj svojo pot, po kateri želiš stopati.

ZASTAVI CILJE – KRTKOROČNE IN DOLGOROČNE:

POSEL…

FINANCE…

TELO…

UM…

DRUŽINA…

ODNOSI…

____________________________________________________________________

4.dan – mesec ”APRIL”

 Ta dan vladajo sile ozvezdja ”VODNAR”  in zemeljski element ”ZRAK”.

Močna krepilna energija napaja: meča, goleni in vene.

Duši vlada skrivnostna sila – energija ”SMRT”.

Smrt nam daje možnost spremembe, preobrazbe in preporoda. Smrt nam kaže nekaj, kar je “mrtvo”, izživeto in nam v življenju ni več potrebno. To je lahko kraj bivanja, služba, družba, odnosi, navade, skratka nekaj, čemur se izteka rok uporabe. Če naj zaživimo na novo, se moramo staremu življenju in navadam odreči, čeprav je to včasih zelo boleče. Spremembe, ki jih naznanja smrt, pa so ponavadi korenite in trajne. To je pristna alkimija. Iz navadne kovine v vas naredi zlato. Vendar to preobrazbo je potrebno prepoznati, razumeti, a ne z razumskim sklepanjem in intelektualnim umom, temveč z ljubečim srcem.

NA TA DAN v globini svoje duše iskreno pomisli, kaj vse je tisto, kar ti je že odslužilo. Najtežje je opuščati svari in odnose, za katere si se močno trudil, želel in garal. Z željami in cilji je največkrat tako, da, ko jih dosežeš, izgubijo svoj čar. Če se jih oklepaš, se življenje zatika in energija ne teče več.

ZAPIŠI PLAN IN SVOJE SANJE

4. januar predstavlja mesec april. Zapiši, kje si se zataknil. Kaj bi moral spustiti. Poglej kje brezglavo vztrajaš. Prepoznaj svoje slabe navade in razvade. Razmisli ali ti odgovarja kraj bivanja, služba, družba in odnosi v katerih si.

ZASTAVI CILJE – KRTKOROČNE IN DOLGOROČNE:

POSEL…

FINANCE…

TELO…

UM…

DRUŽINA…

ODNOSI…

____________________________________________________________________

5.dan – mesec ”MAJ”

Ta dan vladajo sile ozvezdja ”RIBI” in zemeljski element ”VODA”.

Močna krepilna energija napaja: stopala in prste na nogah.

Duši vlada skrivnostna sila – energija ”ZLITJE”.

Zmernost – zlitje od nas zahteva ravnotežje. To je “unio- mistika” oziroma združitev nasprotij. To je čas za stik med tistim, kar smo poprej v življenju doživljali kot dvojnost. Energije jina in janga, svetlobe in teme. Vsaka pa ima v svojem jedru seme svojega nasprotja. Zmernost, pravičnost, razsodnost in trdnost so vrline človeka in mu omogočajo, da je lahko vzdržan v strasteh in poželenju. Konflikt je v človeku, če ga ne razrešiš tam, se ga ne da razrešiti nikjer drugje. Med obema deloma človekovega uma obstaja čisto tanek most. Če se ta most poruši zaradi kakšne nezgode ali fizične hibe, potem se oseba razcepi. Pojavi se dvojna osebnost, zgodi se pojav šizofrenije. Človek postane preobčutljiv in se vede, kot dve osebi. če vam uspe ta most utrditi, da nastane zopet en sam, potem se zgodi zlitje- kristalizacija bitja.

NA TA DAN:  V meditaciji se spusti v enost svoje duše, prepusti se in si dovoli, da se ti prikažejo travme in bolečine, ki so ti povzročile, da se je most porušil. Travme odpusti z mislijo “vse slabo je za nekaj dobro”. Začni obnavljati most in povezovati dvojnost v enost, da postaneš to, kar resnično si.

ZAPIŠI PLAN IN SVOJE SANJE:

5. januar predstavlja mesec maj. Zapiši, travme iz preteklosti, za katere misliš, da so najbolj vplivale na tebe. Katere izkušnje so tiste, ki so ti prizadejale največ bolečin. Že s tem, ko si jih zapisal in ozavestil, si zelo zmanjšal njihov vpliv na vse negativne stvari, ki se ti dogajajo.

Razmisli o njih in zavestno potegni iz njih vsaj eno dobro stvar.

ZASTAVI CILJE – KRTKOROČNE IN DOLGOROČNE:

POSEL…

FINANCE…

TELO…

UM…

DRUŽINA…

ODNOSI…

____________________________________________________________________

6.dan – mesec ”JUNIJ”

Ta dan vladajo sile ozvezdja ”OVNA”  in zemeljski element ”OGENJ”

Močna krepilna energija napaja: glava, možgani, oči in nos.

Duši vlada skrivnostna sila – energija ”HUDIČ”.

Hudič nam daje možnost prepoznave: odvisnosti, slabih navad in nizkih strasti. Vsakdo ima možnost, da zgradi dober odnos do sebe, do svoje notranje moške in ženske energije. Največkrat podoba, ki jo imamo o sebi ne prihaja iz naše neposredne izkušnje, temveč od mnenj drugih ljudi in okolice. Ti so nas zaznamovali z veliko nalepkami, skozi katere sedaj vidimo sebe. Osebnost je vsiljena od zunaj in nadomešča individualnost, ki bi lahko zrasla iz notranjosti. Zdaj je čas, da prepoznate dresiranost in da se osvobodite vsega tistega, kar vi niste. Če ne odvržete svoje osebnosti, ne boste našli svoje individualnosti.

NA TA DAN: V trenutku samote zapri oči in se z vizualizacijo iz svojega uma spusti v svoje srce. Začuti svoje srce, kako vztrepeta in kako te stisne v grlu. Zdaj veš, da si v jezeru svoje duše, v kamrici svojega srca, v enosti telesa, uma in duha.

V tišini srca poišči nalepke, katere si bil primoran sprejeti z vzgojo in življenskimi izkušnjami. Prepoznaj jih in se jim odreči. Poišči svojo individualnost in ji postavi nove vrednote. Dovoli si postati to, kar si.

ZAPIŠI PLAN IN SVOJE SANJE

6. januar predstavlja mesec junij. Spomni se, kaj si sanjal in kako si videl sebe v prihodnosti, ko si bil še majhen otrok, brez nalepk. Takrat si si še dovolil biti TI. Najdi svoje otroške sanje in želje ter jih zapiši. Kakšne občutke dobiš ob njih?

ZASTAVI CILJE – KRTKOROČNE IN DOLGOROČNE:

POSEL…

FINANCE…

TELO…

UM…

DRUŽINA…

ODNOSI…

____________________________________________________________________

 7.dan – mesec ”JULIJ”

Ta dan vladajo sile ozvezdja ”BIKA”  in zemeljski element ”ZEMLJA”.

Močna krepilna energija napaja: grlo, zobje, žrelo in ušesa.

Duši vlada skrivnostna sila-energija ”STOLP”.

Stolp – trdnjava ti prinese dokončni razpad starega. Trdnjava je prispodoba življenja, ki smo si ga ustvarili. Vsaka izkušnja, ki nas je oblikovala v to, kar smo danes, vsa naša mnenja, načela in navade so vdelani v zgodbo našega življenja in nam narekujejo pravila ter vzorce, po katerih živimo. Ironija usode je, da se ta navidezna varnost vse prehitro lahko sprevrže v našo ječo, naše izbire pa v ječarja. Kadar nas okoliščine privedejo do notranjega pretresa, se počutimo tako, kot da bi nas zajel požar. Notranjost se razpada na vse strani. Naša notranja moška in ženska energija nas zapuščata. Pa ne zato, ker bi to hotela, vendar zato, ker nimata druge izbire. Poženeta se v nezavedno in razen zavesti nimata nič oprejemljivega.

NA TA DAN: V trenutku samote zapri oči in se z vizualizacijo iz svojega uma spusti v svoje srce. Začuti svoje srce, kako vztrepeta in kako te stisne v grlu. Zdaj veš, da si v jezeru svoje duše, v kamrici svojega srca,v enosti telesa, uma in duha.

Dovoli si, da se ti zgodi notranji pretres, da se boš iz gorečih ruševin vzdignil kot prenovljen. Kajti po požaru zemlja močneje ozeleni, po nevihti je zrak bolj čist. Svoj pretres pa zavestno opazuj malo odmaknjeno, skoraj tako, kakor, da se dogaja nekomu drugemu. Temu procesu reci DA in mu pojdi naproti.

ZAPIŠI PLAN IN SVOJE SANJE

7. januar predstavlja mesec julij.Na ta dan si resnično dovoli, da pogledaš globoko v svojo dušo in si priznaš stvari, v katerih si ujet. Kaj je tvoja ječa? Kdo je tvoj ječar? Nato razmisli, ali si pripravljen, da staro trdnjavo podreš in na njeno mesto zgradiš novo, večjo in močnejšo?

ZASTAVI CILJE – KRTKOROČNE IN DOLGOROČNE:

POSEL…

FINANCE…

TELO…

UM…

DRUŽINA…

ODNOSI…

____________________________________________________________________

8.dan – mesec ”AVGUST”

Ta dan vladajo sile ozvezdja ”DVOJČKA”  in zemeljski element ”ZRAK”.

Močna krepilna energija napaja: ramena, roke, dlani in pljuča.

Duši vlada skrivnostna sila – energija ”ZVEZDA”.

Zvezda simbolizira svet v jutru po nočnem viharju, ko posije sonce in je nebo jasno in modro, barve pa žive in bleščeče. Pred nami je obnova in pomladitev. Zvezda je kot boginja noči, ki prinaša mir in razumevanje. Zdaj je čas silno dragocen. Zlahka boste počivali v sebi, se kot svečenica spustili v globine svoje notranje tišine do točke, kjer se srečate s tišino vesolja. Ničesar ni treba storiti, nikamor iti, kakovost notranje tišine preveva vse, kar delate. Če se boste počutili nelagodno, je to zato, ker ste tako navajeni hrupa in dnevne aktivnosti.

NA TA DAN: Sile ozvezdja Dvojčka imajo močan zdravilni učinek na ramena, roke, dlani in pljuča.

Na dan, ko vladajo sile Zraka si privošči sprehod v naravi, da začutiš zrak in veter.

Uživaj v aromoterapiji eteričnih olj in dišečih svečk ter počivaj.

Zdaj je čas, da prideš domov k sebi. Razumevanje in uvid, ki se ti na novo rojevata se bosta razodela kasneje na bolj navzven usmerjeni obliki – materialne dobrine. Na novo ustvarjaš svojo zunanjo podobo, bivalni prostor in okolico. Uživaj v lepoti spremembe.

ZAPIŠI PLAN IN SANJE: Vsako jutro si zapišimo sanje.

8. januar predstavlja mesec avgust. Izkoristi ta trenutek, da pokažeš svoje sanje navzven. Bodi kreativen. Svoj navdih in ideje deli s tistimi, ki so ti blizu in jim zaupaš. Govori kaj boš spremenil v tem letu, katere slabe navade boš zamenjal z dobrimi, kakšne cilje si si postavil in katere želje boš uresničil. Kam boš šel na dopust, kako boš negoval svoje telo, kaj si boš privoščil za zabavo in druženje.

ZASTAVI CILJE – KRTKOROČNE IN DOLGOROČNE:

POSEL…

FINANCE…

TELO…

UM…

DRUŽINA…

ODNOSI…

____________________________________________________________________

9.dan – mesec ”SEPTEMBER”

 Ta dan vladajo sile ozvezdja ”RAK”  in zemeljski element ”VODA”.

Močna krepilna energija napaja: prsi, pljuča, želodec, jera in žolč.

Duši vlada skrivnostna sila-energija ”LUNA”.

Luna je močan simbol ženskega spola energije in plodnosti. Napoveduje spremembe in negotovost. To je čas soočenja s svojo senco – podzavestjo.

Luna vlada sferi podzavesti. Čustvom, potrebam in nagonskim odzivom, ki so senčni svet in odraz Lunine energije, ki kaže na sprejemanje neodločnosti, negotovosti in celo iluzije. Je kot kozmična mati ki v notranjosti odkriva množico podob in obrazov iz drugih časov. Otrok se jih zave le, če je v prejšnjem življenju dovolj meditiral. Bistvo je razumeti karmične vzorce svojega življenja in njihove korenine v nenehno ponavljajočem se ciklu, ki nas drži v pasti nezavednega vedenja. Življenje nam kaže vzorec, ki je tako starodaven, kakor potovanje naše duše.

NA TA DAN imajo sile ozvezdja Raka močan zdravilni učinek na prsi, pljuča, želodec, jetra in žolč.

Na dan, ko vladajo sile Vode si privošči plavanje, kopanje, knajpanje, limfno drenažo in pij veliko žive vode in čaja, ki je pripravljen z namakanjem brez kuhanja.

MEDITACIJA

V trenutku samote zapri oči in se z vizualizacijo iz svojega uma spusti v svoje srce. Začuti svoje srce, kako vztrepeta in kako te stisne v grlu. Zdaj veš, da si v jezeru svoje duše, v kamrici svojega srca, v enosti telesa, uma in duha.

V tišini svojega srca se poveži s svojimi predniki, katere lahko pokličeš po imenu. Povej jim, da si jih našel in se jih spominjaš, odpri jim ljubezen svojega srca, da bodo v njem našli svoj mir.

ZAPIŠI PLAN IN SVOJE SANJE

9. januar predstavlja mesec september. Izrazi in opiši svoja čustva do svojih prednikov, ki se jih spomniš in do vseh svojih najdražjih.

ZASTAVI CILJE – KRTKOROČNE IN DOLGOROČNE:

POSEL…

FINANCE…

TELO…

UM…

DRUŽINA…

ODNOSI…

____________________________________________________________________

10. dan – mesec ”OKTOBER”

 Ta dan vladajo sile ozvezdja ”LEV” in zemeljski element ”OGENJ”.

Močna krepilna energija napaja: srce, arterije, trebušna prepona in hrbet.

Duši vlada skrivnostna sila – energija ”LEV”.

Sonce prinaša uspeh in dobro počutje. Kaže tudi na odlično duševno zdravje, pozitivno samopodobo in zadovoljstvo z življenjem.

Ta trenutek od nas pričakuje, da odvržemo vso znanje, kajti v znanju je vključeno vse – vaše ime, vaša istovetnost in vse to so vam dali drugi. Če odvržete vse, kar so vam drugi dali, potem ima vaše bitje popolnoma drugačno kvaliteto – nedolžnost. To je križanje maske osebnosti in vstajenje nedolžnosti. Spet postanete na novo rojen otrok. Sonce prinaša uspeh in dobro počutje. Kaže tudi na odlično duševno zdravje, pozitivno samopodobo in zadovoljstvo z življenjem.

NA TA DAN imajo sile ozvezdja Leva močan zdravilni učinek na srce, krvni obtok, arterije, trebušno prepono in hrbet.

Element Ognja pa podpira nego obraza s toplotnimi oblogami in masko. Za nego telesa pa si privošči savno in akupunkturo.

MEDITACIJA

V trenutku samote zapri oči in se z vizualizacijo iz svojega uma spusti v svoje srce. Začuti svoje srce, kako vztrepeta in kako te stisne v grlu. Zdaj veš, da si v jezeru svoje duše, v kamrici svojega srca, v enosti telesa, uma in duha.

Odpri roke in srce, objemi življenje kot otrok, ki lovi sončni žarek. Spremeni se v metulja radosti in navdušenja, brez strahu in obveznosti.

Doživi trenutek, da se napolniš z energijo neskončne razsežnosti uspeha, dobrega počutja in radosti tvoje prihodnosti.

ZAPIŠI PLAN IN SANJE

10. januar predstavlja mesec oktober. Danes boš naredil nekaj, kar si že dolgo želiš. Vzemi si čas in si izpolni eno skrito željo. Ni pomembno kako velika ali mala je in kaj zahteva ali kako neumna se zdi. Pomembno je, da v njej uživaš s pristnim otroškim navdušenjem. Lahko je to vožnja s kolesom po snegu, branje tiste knjige ali ogled tistega filma, ki je že dolgo tvoja skrita želja.

ZASTAVI CILJE – KRTKOROČNE IN DOLGOROČNE:

POSEL…

FINANCE…

TELO…

UM…

DRUŽINA…

ODNOSI…

____________________________________________________________________

11.dan – mesec ”NOVEMBER”

 Ta dan vladajo sile ozvezdja ”DEVICE” in zemeljski element ”ZEMLJA”.

Močna krepilna energija napaja: živce, jetra, vranico, trebušno slinovko, črevesje.

Duši vlada skrivnostna sila – energija ”DEVICA”.

Presoja prinaša obnovo, nov začetek in razmislek. Je tudi klic k prebujanju, ki nas vabi, naj zapustimo temo in zaživimo polno ter smiselno življenje.

Edini razloček med sanjami in resničnim je, da nam resničnost dovoli, da dvomimo, sanje pa nam tega ne dovolijo. Nastopil je čas, da izbrišemo svoj notranji zaslon in na osnovi pridobljenega spoznanja začnemo znova. Če bomo pozabili na preteklost, oprostili sebi in drugim, uvedli potrebne spremembe in nehali odlašati, nam bo svetla prihodnost zagotovljena. Presoja je naš zmagovalni trenutek preporoda, je praznik preživetja.

NA TA DAN imajo sile ozvezdja Device močan zdravilni učinek na živce, jetra, vranico, trebušno slinavko in črevesje.

Na ta dan Zemlje si privošči masažo telesa in blatne obloge.

MEDITACIJA

V trenutku samote zapri oči in se z vizualizacijo iz svojega uma spusti v svoje srce. Začuti svoje srce, kako vztrepeta in kako te stisne v grlu. Zdaj veš, da si v jezeru svoje duše, v kamrici svojega srca, v enosti telesa, uma in duha.

Zavej se svojega neverjetnega poguma in kot opazovalec od znotraj navzven poglej, kaj vse si odvrgel. Koliko teme si razsvetlil. Bodi vesel in ponosen na svoje dosežke in uživaj.

ZAPIŠI PLAN IN SANJE :

11. januar predstavlja mesec november. Si skoraj na koncu potovanja tega planiranja. Danes se samo vprašaj: ali si našel svoj smisel življenja? Si izpustil preteklost in naredil prostor prihodnosti? Vidiš jasno svoje cilje? Si pripravljen naredit spremembe, ki si jih zapisal?

ZASTAVI CILJE – KRTKOROČNE IN DOLGOROČNE:

POSEL…

FINANCE…

TELO…

UM…

DRUŽINA…

ODNOSI…

____________________________________________________________________

 1. dan – mesec ”DECEMBER”

 Ta dan vladajo sile ozvezdja ”TEHNICE” in zemeljski element ”ZRAK”.

Močna krepilna energija napaja: kolki, ledvice, mehur.

Duši vlada skrivnostna sila – energija ”TEHNICE”.

Vesolje predstavlja ples zaključkov in dosežkov. Vesolje je Norčev zadnji cilj, ki ni nič drugega, kot polna ozaveščenost in celovitost, v kateri je vse povezano.

To je dogodek, ko smo dosegli psihološko zrelost in osvojili vse notranje in zunanje lekcije življenja. Zato smo sedaj modrejši, kot na začetku potovanja. Na bolj vsakdanji ravni Vesolje pomeni uspeh, uresničitev načrtov in srečen konec zgodbe. Dosegli smo zastavljen cilj preobrazbe in smo na začetku novega ciklusa. Uspeh pa ni spanje na lovorikah, vendar je pot naprej in navzgor vse do mesta, ki nam pripada na tem svetu.

NA TA DAN imajo sile ozvezdja Tehtnice močan zdravilni učinek na kolke, ledvice in mehur.

Na dan, ko vladajo sile Zraka si privošči sprehod v naravi, da začutiš zrak in veter.

Uživaj v aromoterapiji eteričnih olj in dišečih svečk ter počivaj.

MEDITACIJA

V trenutku samote zapri oči in se z vizualizacijo iz svojega uma spusti v svoje srce. Začuti svoje srce, kako vztrepeta in kako te stisne v grlu. Zdaj veš, da si v jezeru svoje duše, v kamrici svojega srca, v enosti telesa, uma in duha.

ZAPIŠI PLAN:

S tem zaključkom in zapisovanjem sanj si si postavil tirnice, po katerih boš z lahkoto vozil iz meseca v mesec. Če je bilo teh dvanajst dni aktivnih in uspešnih, boš preko celega leta privarčeval veliko energije in časa. Dogodki in delo te bodo v harmoniji enosti potiskali v prihodnost.

Prelistaj vse zapiske preteklih dni iz tega planerja. Videl boš,  kako si v decembru odpuščal in v januarju planiral. Še enkrat preglej vse stvari, ki si si jih zapisal. Zavej se svoje moči za to, kar si naredil. Bodi ponosen nase. Napiši pozitivne afirmacije o sebi, kako vidiš sebe v luči svoje idealne podobe.

ZASTAVI CILJE – KRTKOROČNE IN DOLGOROČNE:

POSEL…

FINANCE…

TELO…

UM…

DRUŽINA…

ODNOSI…

____________________________________________________________________

POVZETEK VPLIVA NEBESNIH ZNAMENJ ZA VSAK MESEC

 KOZOROG od 23. Decembra do 20. Januarja. Sile ozvezdja Kozoroga imajo močan zdravilni učinek na kolena, kosti, sklepe in kožo. V tem mesecu vladajo sile Zemlje. Privošči si masažo telesa in blatne obloge.

VODNAR od 21. januarja do 18. februarja. Sile ozvezdja Vodnarja imajo močan zdravilni učinek na meča, goleni in vene. V tem mesecu vladajo sile Zraka. Privošči si sprehod v naravi, da začutiš zrak in veter. Uživaj v aromoterapiji eteričnih olj in dišečih svečk ter počivaj.

RIBI od 19. februarja do 20. marca. Sile ozvezdja Ribi imajo močan zdravilni učinek na stopala in prste na nogah. V tem mesecu vladajo sile Vode.

Privošči si plavanje, kopanje, knajpanje, limfno dranažo in pij veliko vode in čaja.

OVEN od 21. marca do 20. aprila. Sile ozvezdja Ovna imajo močan zdravilni učinek na glavo, oči, možgane in nos. V tem mesecu vladajo sile Ognja.

Privošči si nego obraza s toplotnimi oblogami in masko. Za nego telesa pa si privošči savno in akupunkturo.

BIK od 21. aprila do 21. maja. Sile ozvezdja Bika imajo močan zdravilni učinek na glavo, oči, možgane in nos. V tem mesecu vladajo sile Zemlje. Privošči si masažo telesa in blatne obloge.

DVOJČKA od 22. maja do 22. junija. Sile ozvezdja Dvojčka imajo močan zdravilni učinek na ramena, roke, dlani in pljuča. V tem mesecu vladajo sile Zraka.

Privošči si sprehod v naravi, da začutiš zrak in veter. Uživaj v aromoterapiji eteričnih olj in dišečih svečk ter počivaj.

RAK od 23. junija do 22. julija. Sile ozvezdja Raka imajo močan zdravilni učinek na prsi, pljuča, želodec, jetra in žolč. V tem mesecu vladajo sile Vode.

Privošči si plavanje, kopanje, knajpanje, limfno drenažo in pij veliko vode in čaja.

LEV od 23. julija do 23. avgusta. Sile ozvezdja Leva imajo močan zdravilni učinek na srce, krvni obtok, arterije, trebušno prepono in hrbet. V tem mesecu vladajo sile Ognja.

Privošči si nego obraza s toplotnimi oblogami in masko. Za nego telesa pa si privošči savno in akupunkturo.

DEVICA od 24. avgusta do 22. septembra. Sile ozvezdja Device imajo močan zdravilni učinek na živce, jetra, vranico, trebušno slinavko in črevesje. V tem mesecu vladajo sile Zemlje. Privošči si masažo telesa in blatne obloge.

TEHTNICA od 23. septembra do 23. oktobra. Sile ozvezdja Tehtnice imajo močan zdravilni učinek na kolke, ledvice in mehur. V tem mesecu vladajo sile Zraka. Privošči si sprehod v naravi, da začutiš zrak in veter. Uživaj v aromoterapiji eteričnih olj in dišečih svečk ter počivaj.

ŠKORPIJON od 24. oktobra do 22. novembra. Sile ozvezdja Škorpijona imajo močan zdravilni učinek na sečevod in spolne organe. V tem mesecu vladajo sile Vode. Privošči si kopanje, knajpanje, limfno drenažo in pij veliko vode ter čaja.

STRELEC od 23. novembra do 21. decembra. Sile ozvezdja Strelca imajo močan zdravilni učinek na stegna in vene. V tem mesecu vladajo sile Ognja.

Privošči si nego obraza s toplotnimi oblogami in masko. Za nego telesa pa si privošči savno in akupunkturo.

ZAKLJUČNA BESEDA

Smrt konča življenje, povezanosti pa ne.

Osvobajanje bitja je odvisno od tvojega razumevanja resnice.

Kdor zna v sebi odkriti vezi, ki določajo brezmejno povezanost vzrokov (karma – usoda prednikov) in posledic (psihofizične bolezni), bo prekinil peklensko kroženje trpljenja in dosegel osvoboditev.

Človek je gospodar svoje Biti in nobeno drugo bitje ali višja sila ne vlada nad njegovo energijo.

Vsakdo je odgovoren za svojo srečo ali nesrečo.

Človek ima moč, da se s svojim lastnim trudom – ozaveščanjem osvobodi vsakega suženjstva.

Ozavestiti in prepoznati mora trpljenje, ki ga ni (iluzije).

Opustiti razloge (beri navade) za trpljenje, ki jih ni, saj so (navade).

Posvetiti svoje življenje opuščanju, tistega kar ni (navade, iluzije).

Izpolni pogoje, ki ti omogočajo opustit, tisto kar ni tvoje, da postaneš to, kar si.

Da lahko opraviš svojo misijo življenja.

Opravi POSTAVITEV DRUŽINE  (www.korenineinkrila.si)

PRETEKLOST USTVARJA SEDANJOST

Skozi zgodovino človekovega obstoja dobimo vpogled, kako se človek  iz generacije v generacijo trudi prepoznati in ozavestiti usodo – karmo svojega življenja.

Različne religije človeku nudijo različne razlage, ki so redko kdaj njemu v korist. Večinoma služijo sistemu.

Iz rojstva v rojstvo ljudje prihajamo v areno življenja in iz nje tudi odhajamo. Nekateri z zavestjo o minljivosti ustvarjalnega sveta, ki jih ne zadovolji več.

Samovzgoja omogoči , da se razodene Popolno, ki je v človeku že od vsega začetka. Vera aktivira božansko, ki v človeku čaka, da se razodene, da jo prepozna.

Dodatek:
”V krempljih usode” je knjižica, ki je bila spremno gradivo na predavanjih z Ico Krebar.
Vsebina vsebuje skrivnost učenja Pitagore, metaforo “divjega moškega” in “ženske, ki tečejo z volkovi”. V matrici družine, pa se dotaknemo usode prednikov, ki je glavna tema dela 12 svetih noči božiča.
Napisana je kot uvod v praktično delo z priročnikom SKRIVNOSTI DECEMBRA IN JANUARJA. Za lažje razumevanje priporočamo, da jih uporabljate skupaj.

Interno gradivo za člane društva pripravila Ica Krebar 15.12.2021

V krempljih usode (klikni tukaj)

 

Za nakazana sredstva že v naprej hvala. Z ljubeznijo in hvaležnostjo, Ica Krebar
______________________________________________________________________________


Prehrana in krvne skupine po načelih makrobiotike / Ica Krebar / Društvo gluhih in naglušnih Ljubljana / Predavanje dne 15.04.2021
______________________________________________________________________________

Makrobiotični kuharski tečaj v MARIBORU z Ico Krebar

Sreda, 02.10.2018 ob 17.00h, ki traja 4 ure, cena 5,00 EUR

Maribor, Magdalenski trg 3 (župnišče Sv. Marije Magdalene)

MENU: Rižota iz prosene kaše, kvinoje in tofuja, Dušena zelenjava na kitajski način z dimljenim tofujem, Mafini brez moke s čokolado, dušena jabolka, Kava iz cikorije

KONTAKT: 041 787 877 Tatjana Ramšak na e-mail: tarina.hisa@gmail.com

Makrobiotični kuharski tečaj v MARIBORU z Ico Krebar

Sreda, 16.10.2018 ob 17.00h, ki traja 4 ure, cena 5,00 EUR

Maribor, Magdalenski trg 3 (župnišče Sv. Marije Magdalene)

MENU: Pire krompir s hokaido bučo, Kisla repa, Sejtanov zrezek pečen s čebulo, Čokica iz azuki fižola (sladica), Kava iz ječmena

KONTAKT: 041 787 877 Tatjana Ramšak na e-mail: tarina.hisa@gmail.com

DRUŽENJE z Ico Krebar – VSAK ČETRTEK 

KDO: Ica Krebar Vam je na razpolago v uradnih urah Leon makrobiotičnega društva

KJE: Zgornja Rečica 25, 3270 Laško

KDAJ: VSAK ČETRTEK od 11.00h do 18.00h

TEMA: Predstavitev hišnega vodnjaka – vodnega kompleta za “živo vodo” in degustacija čaja brez kuhanja – z namakanjem. Ica bo na razpolago za različna vprašanja na temo Makrobiotike, Štirih krvnih skupin, Keto diete, Žive vode in Kvalitete življenja. Obiskovalci imajo možnost preverjanja svojega trenutnega stresnega stanja z napravo za merjenja stresa.

Obiskovalci se lahko včlanite v Leon makrobiotično društvo z vplačilom enoletne članarine v višini 30,00€. In kot član društva lahko izkoristite eno uslugo, ki jo nudimo:

KVANTNO MAGNETNO RESONANČNO ANALIZO (ta metoda odkriva in analizira informacije o psihofizičnem stanju organizma, ki lahko nakazujejo na obolenja mnogo prej, preden se pokažejo na fizični ravni, brez oddajanja krvi, sevanja in neprijetnih preizkusov dobimo popolno analizo stanja organizma) in razlago ter priporočila Ice Krebar. Priporoča Vam kako naprej s prehrano, razstrupljanjem telesa s kavnim klistirom, dopolnilno prehrano in različnimi dietami.

Ali PRAKTIČNO IZKUŠNJO RAZSTRUPLJANJA TELESA s kavnim klistirom za regeneracijo jetre in oživljanje peristaltike črevesja ter odstranjevanjem parazitov z napravo – Zapper (dr.Hilde Clark).

Ali KUHARSKI TEČAJ na temo Makrobiotike ali Ketogene diete s pripravo kruha in sladice iz lana.

Ali knjigo INFO ALMANAH 2017 s PRILOGO v kateri je tabela o prehrani za štiri krvne skupine in veliko informacij o pravilnem sodelovanju notranjih organov in kvaliteti življenja na splošno.

Kontakt: Ica Krebar – 041 557 691

Makrobiotični kuharski tečaj v MARIBORU z Ico Krebar

Sreda, 19.09.2018 ob 13.00h, ki traja 4 ure, cena 5,00 EUR

Maribor, Magdalenski trg 3 (župnišče Sv. Marije Magdalene)

MENU: Ajdova kaša s hokaido bučo, Pečen mariniran tofu, Solata s kefirjevim prelivom, Sladica: kroglice iz prosene kaše, Konopljin čaj z maslom

KONTAKT: 041 787 877 Tatjana Ramšak na e-mail: tarina.hisa@gmail.com

 

17.03. (sobota) – 18.03.2018 (nedelja),  SEJEM ALTERMED v Celju

KDO: Ica Krebar gostujem na sejmu Altermed v Celju na povabilo Angeline

KJE: Sejem ALTERMED – Celje, v Hali L stojnica 68 od Društva za kreativni samorazvoj MED

KDAJ: sobota 17.03.2018, ob 11 uri, Ica Krebar predava o: “Vpliv ogljikovih hidratov in “žive” vode na ravnovesje človeka”, v sejni dvorani E2, v poslovni zgradbi v I. nadstropju

Po zaključenem predavanju se kot gostja nahajam na stojnici Kluba soustvarjalcev oz. Društva za kreativni samorazvoj MED, Hala L – stojnica 68.

KDAJ: nedelja 18.03.2018 od 11h dalje, kot gostja na stojnici Kluba soustvarjalcev oz. Društva za kreativni samorazvoj MED, Hala L – stojnica 68

TEMA: Predstavitev hišnega vodnega kompleta za “živo vodo” in degustacija čaja brez kuhanja – z namakanjem. Ica bo na razpolago za različna vprašanja na temo Makrobiotike, Štirih krvnih skupin, Keto diete, Žive vode in Kvalitete življenja. Obiskovalci imajo možnost preverjanja svojega trenutnega stresnega stanja z napravo za merjenja stresa.

Obiskovalci lahko izkoristite včlanitev v Leon makrobiotično društvo z vplačilom enoletne članarine v višini 30,00€. In kot član društva lahko izkoristite meritev Vitaminsko mineralnega testa, ki opravi analizo telesa.

Kontakt: Ica Krebar – 041 557 691

 

20.03.2018 (torek), Druženje z Ico Krebar  

Predavanje OH in KETO-dieta v GORENJI VASI

in opravljanje Vitaminsko mineralnega testa in Merjenje stresa od 12h dalje

KDO: Ica Krebar kot gostja RDEČEGA KRIŽA Gorenja vas

KJE: Na vabilo RDEČEGA KRIŽA Gorenja vas,  predavam v: Sokolski dom – Mala dvorana, Poljanska cesta 87, 4224 Gorenja vas

KDAJ: 20.03.2018 ob 17h

TEMA PREDAVANJA: Vpliv ogljikovih hidratov in “žive” vode na ravnovesje človeka, Kaj je Keto-dieta in opravljanje Vitaminsko mineralnega testa in Merjenje stresa od 12h dalje

KONTAKT:  Marija Knafelj, 041 928 882 ;    E-pošta: marijaknafelj@gmail.com

 

24.03. (sobota) – 25.03.2018 (nedelja)

VABILO na OTVORITEV obnovljenih prostorov Leon makrobiotičnega društva

»Zima, zima bela, proč je odletela in vesela pomlad se v zelenje odeva.«

 Z veseljem Vas vabim na druženje v obnovljene prostore makrobiotičnega društva, kjer veselo žubori hišni vodnjak s prečiščeno vodo in posluša glasbo svoje izvirne kode.

Ob poslušanju starih »evergreenov« , obujanju spominov, klepetanju ob čaju in prigrizku, druženju s prijatelji, znanci in neznanci se lahko na kakšno veselo vižo tudi zavrtimo.

 Od srca vabljeni.  Ica Krebar

KJE: na sedežu društva, Zgornja Rečica 25, 3270 Laško

KDAJ: sobota 24.03. in nedelja 25.03.2018

V soboto ob 12h začetek Kuharskega tečaja o osnovah makrobiotike, največ 6 oseb (nujna predhodna telefonska prijava – Ica 041 557 691).

Od 13h dalje je možno opraviti Vitaminsko mineralni test in Meritev stresa.

Od 14h dalje je vstop prost.

V nedeljo ob 12h začetek Kuharskega tečaja o osnovah Keto-diete, največ 6 oseb (nujna predhodna telefonska prijava – Ica 041 557 691).

Od 13h dalje je možno opraviti Vitaminsko mineralni test in Meritev stresa.

Od 14h dalje je vstop prost.

Ena izmed omenjenih storitev (kuharski tečaj ali meritev VMT) se opravi za ceno plačane enoletne članarine 30,00€.

Čajanka, debata in druženje ob glasbi starih vinilnih plošč.     VABLJENI !

 

14.04.2018 (sobota), druženje z Ico Krebar

KUHARSKI TEČAJ o MAKROBIOTIKI v KOPRU

KJE: Organizator: Društvo Zdrav podjetnik, Kampel 23d, 6000 Koper

KDAJ: sobota 14.04.2018 

TEMA: MAKROBIOTIČNI kuharski tečaj, MENU: Miso juha – nebo in zemlja, Polnovreden riž z algo, Sejtan v gobovi omaki, Mineštra z azuki fižolom, Solata z umebushi kisom, Sladica iz prosene kaše s suhim sadjem in skuto po dr.Budvigovi, Ječmenova kava in banča čaj.

Tečaj traja do 5 ur. Osebe morajo biti v naprej prijavljene, zaradi nabave količine hrane.

KONTAKT: Sekretarka Društva zdrav podjetnik: Heidi Bartoli – 031 734 478,  e-mail: info@zdrav-podjetnik.si

 

 

ZGODOVINA DOGODKOV 2017

 

PREDAVANJE O APOKRIFNIH IZROČILIH v OŠ Prežihov Voranc, Gosposvetska ul.10, Maribor, organizirala ga.Marija (041 798 614)

Degustacija kruha iz kaljene pire z arašidovim namazom in presne sladice, ter priprava čajev z namakanjem v naprej pripravljeni namenski vodi brez kuhanja. Predstavitev naprav za merjenje, destiliranje in oživljanje vode doma v gospodinjstvu.

 

 

PREDAVANJE O ESENSKEM KRUHU in ŽIVI VODI v Sveti Trojici, organizirala ga.Olga in Srečko

Priprava kruha iz kaljene pire in presne sladice, ter priprava čajev z namakanjem v  pripravljeni namenski vodi brez kuhanja in predstavitev naprav za merjenje, destiliranje in oživljanje vode doma v gospodinjstvu.

 

 

 

Close
Go top